|
Dereotlu Peynirli Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176985
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
Kıvamlı bir hamur olunca ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve son kez yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir. Eğer arasına peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak incelterek açmalısınız. Ardından içerisine peynir koyarak yarım ay şeklinde kapatmalısınız.
Şekillendirilen poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
|
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162210
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un (3,5 su bardağı)
175 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
150 ml. süt(2/3 su bardağı)
2 adet yumurta
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
100 gram lor peyniri
½ demet dereotu
1 çay kaşığı tuz (eğer lor peyniriniz tuzsuzsa ilave edilecek)
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Unu geniş bir kaba eleyin.
Tereyağını, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin.
Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 30-35 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin.
Lor peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın.
Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın.
İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın.
Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde son kez mayalandırın.
Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam, çörekotu gezdirerek fırınlayın.
Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin.
|
Dereotlu Peynirli Poğaça |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157631
Gönderme Tarihi: 06.May.2021
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
Alabildiğince un (3,5- 4 su bardağı kadar)
Biraz beyaz peynir (isteğe bağlı)
Un, peynir ve dereotu hariç geri kalan malzemeyi ekleyin, karıştırın.
Daha sonra unu azar azar ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edin.
En son küçük küçük kıydığınız dereotunu ekleyin, yoğurun.
Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Arzu ederseniz hamurun arasına da peynir koyabilirsiniz. İki türlü de lezzetli olur.
Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
Fırına verin, üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Dereotlu Peynirli Poğaça |
|
toplucan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87407
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı yoğurt
10 gram kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
50 gram kaşar peyniri
200 gram lor peynir
Yarım demet dereotu
Hamuru yoğurmak için öncelikle ılık sütün içinde kuru mayayı 5 dakika bekletin. Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgâh üzerinde ince acın. Yuvarlak şekillerde kesin. Peynirleri ve kıyılmış dereotu istediğiniz baharatla karıştırıp hamurun ortasına yerleştirin. Hamuru katlayıp yarım ay veya yuvarlak şekilde tepsiye dizin. Tepsiye dizip istenirse üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürülebilir. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.02.2024
|
|