| 
 
 
 | 
Dereotlu Omlet | 
  | 
Nergiz Sağtürk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20860 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2008 
2,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı süt
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz.
 
 
Cam kasede yumurtayı çırpın. Süt, un, kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz atıp karıştırın. Teflon tavayı ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ koyun. Omletin yarısını tavaya döküp sallayarak alt kısmını pişirin. Üzerine kapatacağınız kapak yardımıyla omleti ters çeviriri, ikinci tarafı da aynı şekilde pişirip servis yapın.
  
 | 
Dereotlu Omlet | 
  | 
kemalfatihalgan 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 24.04.2010 
Mesajlar: 2 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51005 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2010 
2,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 demet dereotu
 
4 çorba kaşığı fesleğen
 
1 çorba kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı kimyon
 
3 yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Dereotlarını yıkayıp ince ince keseriz. Yumurtalarımızı iyice çırptıktan sonra  tuz kimyon fesleğen dereotunu ilave edip homojen bir karışım olana kadar çırparız.
 
Tavamızda tereyağını erittikten sonra omletimizi altlı üstlü pişirip servis tabağımıza alırız.
  
 | 
DEREOTLU YUMURTA | 
  | 
Ege Mavisi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52518 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2010 
3,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İki kepçe koyun eti ya da tavuk suyunu bir miktar sade yağ ile bir kepçe kalıncaya dek kaynatın. Sonra bunu bir sahana alın ve ince kalın dereotundan sahanın içine dama yuvaları gibi yuvalar açıp bunların içlerine yumurtaları kırın ve yöntemince pişiriniz.
  
 | 
Dereotlu Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91246 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013 
2,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet dereotu
 
4 adet yumurta
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Yumurtalar bir kaba kırılır, tuzla çırpılır, kıyılmış dereotu ve pul biber katılır. Teflon tavaya tereyağı konur, eriyince yumurtalı karışım dökülür. Bir yüzü kızarınca kapak yardımıyla diğer yüzü çevrilir. Pişince servis tabağına aktarılır.
  
 | 
Dereotlu Omlet | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172790 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı süt
 
1 silme yemek kaşığı un
 
Yarım kibrit kutusu kaşar rendesi
 
3 -4 dal dereotu
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Yumurta, süt, un ve tuz bir kapta çırpılır.
 
Kaşar rendesi ve ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.
 
Tavaya az sıvı yağ alınıp ısıtılır.
 
Yumurtalı karışım dökülür.
 
Arkalı önlü iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |