| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dereotlu Ekmek | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109671 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015 
1,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı ılık süt
 
1,5 çorba kaşığı toz şeker
 
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
Yarım demet dereotu
 
Alabildiğince un
 
Tuz
 
Zeytin ezmesi
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 1 saat mayalanmasını sağlayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dereotlu Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |