| 
 
 
 | 
Dereotlu Börek | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65589 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
2,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 adet yumurta
 
1 demet dereotu
 
150 gr. beyaz peynir
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzeme yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Sıvıyağda kızartarak servis yapın.
  
 | 
Dereotlu Börek | 
  | 
saliha gür 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.06.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99194 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 demet dereotu
 
250 gram peynir
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber, kekik, pul biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Bir kabın içinde yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine dereotunu da ekleyip baharatlandırın. Bu harcı yufkaların üzerine süzün. Yufkaları sıkıca rulo yapın ve 1 saat kadar dolapta dinlendirin. Bir parmak eninde kesip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kızartın.
 
 
Not: İsterseniz sigara böreği gibi sararak yağda da kızartabilirsiniz.
  
 | 
Dereotlu Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158629 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021 
438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
350 gram beyaz peynir
 
Yarım demet dereotu
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 tutam pul biber
 
 
Beyaz peyniri rendeleyip ince kıyılmış dereotu ile karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Yufkayı dörde bölüp her parçaya peynir-dereotu karışımı koyun. Her parçayı rulo şeklinde sarın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde yerleştirin. Diğer tarafta üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvıyağ karıştırıp çırpın. Karışımı tepsideki böreğin üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |