| 
 
| 
 
 
 | 
 
DENİZ YAHNİSİ | 
 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47471 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
2,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. balık
 
1 arpacık soğan
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı sirke
 
tuz, karabiber
 
3-4 domates
 
1 tatlı kaşığı (silme) un
 
1 defne yaprağı
 
1 diş sarımsak (isterseniz)
 
 
Tencereye yağı koyup kızdırın. Sonra sarımsağı ve rendelenmiş soğanı, ilâve edip hafifçe sararıncaya kadar 2 - 3 dakika kavurun. Sonra kılçıklarından ayıklanmış kuşbaşı doğranmış balığı ilâve edin ve bir iki defa çevirip sirkeyi ilâve edin. Kapağını, 1 - 2 dakika sonra ununu koyup karıştırın. Sonra, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığınız domatesi, tuz, biber ve defne yaprağını ilâve edin. Tencerenin kapağını kapatın. 8-10 dakika kaynattıktan sonra indirin. Üzerine maydanoz serpip servis yapın.
  
 | 
 
Deniz Ürünleri Yahnisi | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57904 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
2,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş)
 
2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış)
 
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
1 Çorba Kaşığı Un
 
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
30 gr Tereyağ (2 çorba kaşığı)
 
1 Çay Kaşığı Kekik
 
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış)
 
60 gr Ceviz İçi (1/2 su bardağı)
 
85 gr Acı Krema (1/3 su bardağı)
 
 
Geniş bir tencereye yarım su bardağı su, kalamar dilimlerini, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtınız. Ateşi kısıp karışımı 20 – 30 dakika daha hafifçe kaynatınız; kalamarları bir delikli kepçeyle servis tabağına alıp bir kenara bırakınız.
 
Kalkan balığı dilimlerini yarım su bardağı suyu, kalamarları pişirdiğiniz tencereye ekleyip 7 – 8 dakika, balık dilimleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Balıkları delikli kepçeyle ayrı bir tabağa alıp bir kenara bırakınız.
 
Tencerenin içindeki suyu bir kaba süzerek kenara bırakınız.
 
Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz. Tavayı ateşten alıp 1 çorba kaşığı unu ekleyerek, pürtüksüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırrnız. Kaba süzdüğÜnüz balık suyunu ve 1 çay kaşığİ kekiği karıştırarak katınız. Bu karışımı orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtınız. Ateşi kısıp karışımı 2 dakika daha hafifçe kaynatınız.
 
Pişirdiğiniz kalamarları, balık dilimlerini ve ceviz içlerini sosa ekleyip 8 – 10 dakika, karışımın bütün malzemesi iyice pişinceye kadar pişiriniz. Kremayı katıp karıştırarak sosu 1 dakika, kaynatmadan ısıtınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DENİZ YAHNİSİ Tarifleri Zargana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |