| 
 
| 
 
 
 | 
 
Deniz Pilavı | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93095 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2013 
1,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gr margarin
 
2 su bardağı Amerikan pirinci
 
250 gr ton balığı konservesi
 
150 gr ahtapot kolu
 
150 gr mantar
 
2 adet dolmalık biber
 
2 dal taze soğan
 
1 adet domates
 
75 gr antepfıstığı
 
3,5 su bardağı et suyu
 
1 tutam safran
 
5-6 yaprak taze fesleğen
 
5-6 dal maydanoz
 
1 fiske tuz, beyazbiber
 
 
Ahtapot kolunu ve mantarları iyice temizledikten sonra ince ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp, kurulayın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencerede margarini eritip, sırasıyla ton balığı, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antep fıstığını ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip, 5 dakika daha sotedikten sonra domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran ve et suyunu ilave ederek 5 dakika harlı ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanozu serpiştirip, pilavı 10 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla pilavı harmanlayıp, servis yapın.
  
 | 
 
DENİZ ÜRÜNLERİ PİLAVI | 
 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49877 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010 
2,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik MALZEMESİ:
 
4 bardak pirinç
 
4 bardak tavuk suyu
 
1 bardak yağ
 
tuz
 
1 limon (dilimlenmiş)
 
1 kg. ayıklanmış herhangi balık
 
250 gr kalamar
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Pirinci akşamdan ıslatın veya üzerine kaynar su dökerek haşlayın. Tavuk suyu, yağ ve tuzu pilav tenceresinde kaynatın, sonra durulayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve ateşin kuvvetini yarı yarıya azaltın pilavı pişmeye bırakın. 10-15 dakika sonra hazır olacaktır.
 
Ayrı bir yerde kılçığından ayıklanmış balık ve kalamar parçalarını bir limonla 10-15 dakika kadar bir tencerede haşlayın, bir kenara bırakın. (Bunlar, istenirse una bulanıp kızartılabilir de). Deniz ürünleri böylece hazırlandıktan sonra, bunları pilava karıştırın. Servisten önce, bir parça fırında tutarak (veya ocağın üzerine amyant koyarak) pilavı ısıtın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
DENİZ ÜRÜNLERİ PİLAVI Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |