|
Deniz Mahsülleri Güveci |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69362
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2011
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 adet levrek
1 dilim somon balığı
1 Adet kalamar
2 Adet domates
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 adet kabuksuz dilimlenmiş limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Tavanın içine yağ koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış sarımsak ilave ediyoruz. Küp küp doğranmış somon balığı, haşlanmış kalamar, iri doğranmış levrek balığı ilave edip kavuruyoruz. 3-4 dakika kavurup üzerine yeşil biber, defne yaprağı, kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave edip kavuruyoruz. Tuz, biber, kabuğu soyulmuş limon dilimi ile soteliyoruz. Harcımızı güvecin içine alıp 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Bu arada istenirse fırına koymadan önce rendelenmiş kaşar peyniri de konulabilir. İnce doğranmış maydanozla servis ediyoruz.
|
Deniz Mahsüleri Güveci |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106934
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
2,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı doğranmış domates konservesi
1 demet maydanoz
500 g beyaz etli balık filetosu
250 g halka kalamar
1 çorba kaşığı krema
1 bardak rende kaşar peynir
1 adet defneyaprağı
Beyaz biber
Tuz
Bir tavada 1 kaşık margarini eritin. Domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler pişince ateşi kapatıp ince kıyılmış maydanozları katın. İyice karıştırın. Başka bir tavada kalan yağı eritin. Kalamar halkalarını ilave edip hafif sote edin. Sonra kuşbaşı doğranmış balık filetosunu ilave edip yine hafifçe sote edin. Tuz ve beyaz biberi katın. Defneyaprağı ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika pişirin. Tavadakileri güvece aktarın. Domates sosunu üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serperek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün. Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
|
|