Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > DENİZ KESTANESİ (3 adet - 32,775 defa bakıldı)

DENİZ KESTANESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


DENİZ KESTANESİ

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88984
Gönderme Tarihi: 06.May.2013
3,204 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı gri haşhaş
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Şurubu için:
3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon

Margarin, pudra şekeri, yumurta ve yoğurt birlikte karıştırılır. İrmik, un, kabartma tozu, vanilya, ceviz içi ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Haşhaşa batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk. pişirilir. Fırından çıkarılıp, hemen soğuk şerbet dökülür. Soğuk servis yapılır.
Şurubun yapılışı: Tencereye şeker ve su konup 10 dk. kaynatılır. Limon suyu ilave edilip bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır.



Deniz Kestanesi Kurabiyesi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99814
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,164 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşık kakao
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 bardak şeker
2 bardak su

Şerbet için verilen malzeme iki su bardağı şeker iki su bardağı su ile kaynatılır ve soğumaya bırakılır,oda sıcaklığındaki margarin yoğurma kabına alınır yumurta ile krema haline gelene kadar yoğrulur sırası ile kakao, irmik, ceviz içi, un, vanilya ve kabartma tozu konulur yoğurularak kıvamını bulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanarak haşhaşa batırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir şerbet soğuk olarak fırından sıcak çıkan tatlının üzerine dökülür şerbetini çeken tatlı servise hazır hale gelir.


Deniz Kestanesi Tatlısı

fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc142361
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2019
1,044 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 paket tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
2-2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Haşhaş
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Öncelikle şerbeti için seker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyerek soğumaya bırakın.
Tereyağı ve yumurtayı yoğurun. İrmiği katarak tekrar yoğurun. Sonra kalan malzemeleri ceviz hariç ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Unu kontrollü olarak koyun sonra cevizi de ekleyip yuvarlak şekil vererek haşhaşa bulayın.
180 derecede kontrollü pişirin. 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün.







DENİZ KESTANESİ Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(3 adet DENİZ KESTANESİ 32,775 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort