| 
 
 
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
gök kubbe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67922 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011 
5,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet deniz börülcesi
 
3 diş sarımsak
 
Yeterince Zeytinyağı
 
Limon
 
Tuz
 
 
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılcıklarını tek tek sıyırın. Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
huysuz ve tatlı kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2010 
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75925 
Gönderme Tarihi: 22.May.2012 
4,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram deniz börülcesi
 
1 limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Deniz börülcesini bol suda haşlayıp süzün. Börülcelerin içlerindeki kılçıkları temizleyin. Üzerine limon suyu ve istenirse nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Bol miktarda zeytinyağını da üzerine döküp karıştırın. Hepsini bir kabın içinde karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sosu üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95206 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014 
4,397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.su-sail.org
 
 
2 demet deniz börülcesi 
 
1 adet limon 
 
2 diş sarımsak 
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
 
Önce börülceler haşlanır. Daha sonra haşlanan börülcelerin sapı ayıklanır. Bunu parmağınızla börülceyi sıyırarak kolayca yapabilirsiniz. Limonun suyu sıkılır, sarımsaklar ince ince doğranır ve ayıklanan börülce ile karıştırılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
sarı zambak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116948 
Gönderme Tarihi: 18.May.2016 
2,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/4 kg körpe deniz börülcesi
 
1 diş sarımsağın püresi
 
1 tutam deniz tuzu
 
1 tatlı kaşığı koruk suyu
 
1 adet kırmızı salçalık etli biber
 
Bir kaç dal dereotu
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Deniz börülcesi yıkanıp ayıklandıktan sonra kaynar suda fazla yumuşamadan haşlanır ve buzlu suya atılır sonra süzülür.
 
Börülceler soğuyunca yavaşça sap kısımlarından çekerek ayıklanır.
 
Tabağa alınan börülceler yağ ile tavada tuzu atılıp az sotelenir, sarımsak püresi, koruk suyu eklenip karıştırılır, servis tabağına ince çubuk şeklinde doğranmış kırmızı biberler ve dereotu dalları ile süslenip servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
fatura 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125475 
Gönderme Tarihi: 21.May.2017 
1,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
2 bağ deniz börülcesi
 
Zeytinyağı
 
Sarımsak
 
Limon suyu
 
 
Deniz börülcesi bağ olarak satılır. Siz çamurlu kök kısımlarını kesin. Kalan kısımlarını güzelce yıkayın. İçine su koyup kaynattığınız tencereye börülceleri alın. Sadece 10 dakika kadar haşlayın. Çok haşlanmasın, dişe gelir hâlde olmasına dikkat edin. Ardından hemen buzlu suya alın ki o güzeller güzeli yeşil renklerini korusun. Börülceleri saplarından tutup, yeşil kısımlarını sert daldan sıyırın. Zeytinyağı, sarımsak ve limonla hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Deniz börülcesi tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymanıza gerek yok.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126755 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017 
3,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet deniz börülcesi
 
2 diş sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Limon
 
 
Deniz börülcelerini kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.
 
Süzdükten sonra deniz börülcelerinin kılcıklarını tek tek çekerek sıyırın.
 
Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve limon ile hazırladığınız sosu dökerek servise sunun.
 
 
Not: Deniz börülcesi tuzlu bir bitki olduğu için ilave tuz atmanıza gerek yoktur.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
dolma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131458 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018 
1,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://annevebebek.gov.tr
 
 
2 demet deniz börülcesi
 
2 diş sarımsak
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Deniz börülcelerini bol suda bekletip yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra börülceleri köklerinden tutup kılçıklarını tek tek sıyırın. Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu dökerek karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
ayçiçeğim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142562 
Gönderme Tarihi: 08.May.2019 
1,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet deniz börülcesi
 
3 diş sarımsak
 
Sirke
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Nar ekşisi
 
 
Deniz börülcesini suda haşlayın. Haşlama suyuna soyulmuş sarımsakları ilave edin. 
 
8-9 dakika haşladıktan sonra kenara alarak soğumasını bekleyin. Zeytinyağı, sirke, nar ekşisi ve tuzla birlikte karıştırarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
mayo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2020 
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151346 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020 
565 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet deniz börülcesi
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
5 diş sarımsak
 
Yarım limonun suyu
 
2 litre su
 
 
Deniz börülcelerini bol suyla yıkayıp varsa köklerini kesin.
 
Suyu büyük bir tencerede kaynatıp deniz börülcelerini 10 dakika kadar haşlayın.
 
Ardından börülceleri tencereden alıp birkaç dakika soğuk suda bekletin.
 
Dalları saplarından tutup çekerek dalların ortasındaki kılçıkları ayıklayın.
 
Yeşil kısımlarını servis tabağına alın.
 
Sarımsağı ezip limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırın.
 
Sosu deniz börülcelerinin üzerine gezdirip soğuttuktan sonra servis edin.
 
 
Not: Deniz kenarlarında kendiliğinden yetişen deniz börülcesini yaparken içinden kılçıklarını ayıklamak çok önemli. Kendinden tuzlu bir bitki olduğu için haşlarken suyuna tuz koymamanız gerekir.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158493 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021 
712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
1 demet deniz börülcesi
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
 
Deniz börülcesi tarifi için önce deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesip ayıklayın. Ardından bol suda yıkayın ve bir tencereye alın.
 
Üzerlerini geçecek kadar sıcak su koyup börülceler yumuşayana kadar pişirin.
 
Suyunu süzün. Ardından rengini kaybetmemesi için soğuk sudan geçirin.
 
Dallarını elinizle sıyırıp çalı kısmından ayırın. Deniz börülcelerini bir servis tabağına alın.
 
Başka bir kapta limon, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Sosu börülcelerle karıştırın. Deniz börülcesini dolaba koyduğunuzda soğuk da tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166207 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bağ deniz börülcesi
 
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
1 - 2 diş sarımsak
 
Yarım limon suyu
 
 
Börülcelerin kök kısımlarını kesin ve iyice yıkayın.
 
Daha sonra kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
 
Börülceler haşlandıktan sonra soğumaları ve rengini kaybetmemesi için soğuk sudan geçirin.
 
Ardından börülcelerin sert dallarını ayıklayın.
 
Limon suyunu, zeytinyağını ve rendelenmiş sarımsağı küçük bir kasede karıştırın.
 
Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı sosu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182154 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2025 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 bağ deniz börülcesi
 
Sodalı su
 
Zeytinyağı, limon, sarımsak karışımı
 
 
Börülceyi, sodalı suda (yeşilliğini koruması için) haşlayıp süzün.
 
Soğuyunca kılçıklarını ayıklayın.
 
Zeytinyağı, limon ve sarımsak karışımını börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Deniz Börülcesi Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184856 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze deniz börülcesi
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Deniz börülcelerini bol su ile yıkayın ve uç kısımlarındaki sert bölümleri kesin.
 
Kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzerek soğuk suya alın.
 
Sarımsakları ince doğrayın ve bir kasede zeytinyağı ile karıştırın.
 
Haşlanmış ve soğutulmuş deniz börülcelerini hazırladığınız sos ile harmanlayın.
 
Limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
 
İsteğe bağlı olarak pul biber veya nar ekşisiyle lezzetlendirin.
 
Servis tabağına alıp soğuk olarak sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |