| 
 | 
| Delioğlan Sarığı (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86454 Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013
 3,076 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 1 adet yumurta
 Nişasta
 Dövülmüş ceviz içi
 Tereyağı
 Baklava şerbeti
 Yeterince un
 
 Baklava hamuru gibi hamur hazırlanır. Hamur pazılara ayrıldıktan sonra, yufkalar açılır. Üzerine ceviz serpilir. Oklavaya sarılır ve büzdürülür. Büzdürülen yufoalar yağlanmış siniye dıştan içe doğru dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca baklavada olduğu gibi şerbeti dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |