| 
 | 
| Deli Oğlan Sarığı (Bartın) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115462 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2016
 2,338 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü
 
 240 gr. Süt
 800 gr. Un
 220 gr. Ayçiçek Yağı
 30 gr. Nişasta
 150 gr. Yumurta
 10 gr. Sirke
 30 gr. Su
 250 gr. Tereyağı
 Şerbeti İçin;
 1000 gr. Şeker
 120 gr. Limon Suyu
 1000 gr. Su
 Hamuru Açmak İçin;
 440 gr. Ayçiçek Yağı
 200 gr. Eritilmiş Tereyağı
 
 Hamur için gerekli malzemeleri karıştırınız. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurunuz. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dk dinlendiriniz. 16 eşit parçaya bölerek her parçayı oklavayla açınız. Hamurun yapışmaması için nişasta ekleyiniz. Açtığınız her hamur parçasını önce rulo şeklinde sarınız. Daha sonra sank biçimine gelecek şekilde yuvarlayınız. Daha önceden yağlamış olduğunuz tepsilere yerleştiriniz. Tepsinin üzerine eritilen tereyağını ve sıvı yağı koyunuz. Önceden 180 dereceye getirilmiş fırında 60 dakika pişiriniz. Su ve şekeri bir kapta karıştırarak kaynatınız. Kaynadıktan sonra limon suyunu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Şerbet kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp soğutunuz. Fırından çıkardığınız şarıldan soğutunuz. Şerbetini ekleyerek ve üstünü cevizle süslüyerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |