Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

DAVETLERDE SERVİS KURALLARI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


DAVETLERDE SERVİS KURALLARI

figennur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc38693
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
2,123 defa indirildi / yazdırıldı




Davetliler masada yerlerini alınca hemen su ve ekmek servisi yapılır. Oturmalı yemek ziyafetlerinde genellikle İngiliz biçimi servis yapılır. Yemek belirli bir möniye göre hazırlanır. Davetlilerin porsiyonları ayarlanmıştır.
Çok zengin sanatlı ve zevkli tabağa yerleştirilmiş alıcının yemekleri, önce masaya konur bir iki dakika davetlilerin dikkatine sunulur. Kaldırılarak küçük servis masası üzerinde (tranşör) tarafından biçimli olarak prosiyonlara ayrılır, tek tabak servis biçimiyle davetlilerin sağ tarafından verilir, örneğin; büyük balıklar, kestaneli hindi, vb.
Su, kahve, maden suyu sağ elle oturan kişinin sağ tarafından servis edilir. Bu servis biçimi yavaş ceryan eder, kalabalık davetliler için geçerli değildir.
Genellikle sıcak yemekler sıcak tabaklarda, soğuk yemekler soğuk tabaklarla servis edilir.
7-8 kişiye ait olan büyük servis tabağında yemek dağıtımı davetlilerin sol tarafından servis edilir.
Yeniden ikram edilecek ekmek, üzeri temiz peçete örtülü tabakta, ekmek dilimlerine el değmeden çatal veya pensle oturan kişinin sol tarafına konmalıdır.
Tatlı servisine geçilmeden önce masanın üzerindeki araçların toplanması, ekmek, kirli çatal, bıçak, tuzluk biberlik kaldırılması gerekir.
Masadaki ekmek kırıntıları masa gırgırıyle alınmalı.
Dondurma ikramında küçük kuru büskiviler verilmesi unutulmamalıdır.
Bazı yemeklerin servisinde parmakların kullanıldığı da icap eder örneğin; (kuşkonmaz) yemeklerin beraberinde parmak yıkama kabının konması icap eder. Bu kaba daha önce, ılık su yarıya kadar doldurulur ve içine bir gül yaprağı veya çok ince kesilmiş bir limon dilimi atmaya ihmal etmemeli.
Aynı zamanda parmak yıkama kapları meyve servisiyle beraberde getirilir.
Servis büfede yapıldığı takdirde her davetliye arzu üzerine istediği içecek ve yiyecek takdim edilir. Yemekler her tabağın üzerine dizilir yanına çatal bıçak konur. Eğer servis küçük masalarda yapılıyorsa uygulanan servis kuralları oturmalı masa ziyafetlerinin aynıdır. Her hizmetli bir sıradan sorumludur.
Özellikle her masaya üzerinde bütün yemeklerden bir miktar bulunan küçük bir tepsi takdim edilir ve davetlilerin tabaklarına arzu ettikleri yiyecekler konur.


DAVET SERVİSİ NASIL YAPILMALIDIR?

ekmel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 16.09.2009
Mesajlar: 19
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc40716
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2009
4,041 defa indirildi / yazdırıldı




Bir davette en önemli unsur konukların yemek bakımından olduğu kadar, hattâ ondan da önemli olarak moralman memnun, tatmin edilmiş bir sofra havası yaşamalarıdır. Bunu sağlamak için ev sahiplerinin çok titiz, çok dikkatli, en küçük bir gafa dahi yer vermeyecek biçimde hazırlanmış olmaları gerekir.
Yemek servisi bizzat ev sahibesi ya da ev halkından bazı hanımlar tarafından yapılacak ise konuklara ikram işinde bu kişilerin gerekli tecrübe ve bilgiye sahip bulunmaları şarttır. Şayet hizmetçiler ya da dışardan sağlanacak garsonlar tarafından yapılacaksa, bu durumda da, tecrübeli ve bilgili kimseleri kullanmak şartından başka kendilerine bir takım şeyleri iyi-anlatmak, onlara uymalarını sağlamak lâzımdır.
Zira, bir hizmetçi ya da garsonun küçücük bir hatası, gafı son derece itina ile hazırlanmış bir yemek davetini bozabilir konukların huzurunu kaçırabilir. Böylece davetin iyi geçmesi için ev sahiplerinin beslediği bütün iyi niyetler, bütün çabalar sıfıra inebilir. Yemek sırasında kırılan küçük bir pot, servisi yaparken düşülecek bir yanlışlık dahi konuklardan birini ya da bir kaçını gücendirebilir, sofradaki tatlı, samimi havayı bozabilir.






DAVETLERDE SERVİS KURALLARI Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(2 adet DAVETLERDE SERVİS KURALLARI 116,218 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort