Kısa URL: https://ml.md/lc145559
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kâse mısır yarması
1 kâse kuru fasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Kekik
Pul biber
Kuru fasulye ve mısır yarması akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
Tencerede bir kaşık tereyağı ile ince ince doğranan soğanlar kavrulur.
Akşamdan ıslatılan fasulye ve mısır yarması süzülerek tencereye konur.
Üzerine iki üç parmak geçecek şekilde su eklenir.
Çorba kıvamına gelinceye dek pişirilir, tuzu eklenir.
İsteğe göre üzerine yoğurt gezdirilerek üzeri nane, kekik, pul biber serpilerek sıcak olarak servis edilir.
Not: Kızdırılmış tereyağı ile nane ve pul biber çorbanın üzerine gezdirilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44671
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
7,026 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
400 gr. ak darı
1 litre su
600 gr. katı yoğurt
Darı ıslatılır, hafifçe dövülür. Kaynamakta olan suya atılarak pişirilir. Ateşten alınıp soğutulur.Üzerine yoğurt eklenerek karıştırılır ve bir süre bekletilip soğuk içilir.
Not: Bu çorba buğdayın az olduğu dönemlerde yapılan ve içilen bir çarba. Bu çorbanın aynısını Gürcistan mutfağında "Petv'i çorbası" olarak da görmekteyiz.