Kısa URL: https://ml.md/lc81450
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2012
2,654 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet defne yapragı
2 Adet sogan
1 Adet Portakalın suyu
1 Kg. Dana rosto
400 gr kestane
1 Tutam tuz ve karabiber
Kaynayan az tuzlu suda kestaneleri defne yaprağı ile 40 dakika haşlayın. Hafif soğuduktan sonra süzüp kabuklarını ayıklayın. 140 gr kestaneyi ayrı bir kaba alın. Kalanı portakal suyu ile blenderde çekip bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Dana rostoyu keskin bir bıçakla açıp bir tutam tuz ve karabiberle ovun. İçine hazırladığınız kestaneli karışımı yayın. Eti rulo sarıp mutfak ipi ile bağlayın. Rostoyu defneyaprağı ve 2 çorba kaşığı sanayağı ile tavaya alıp yüksek ateşte her tarafını soteleyin. Derin bir tencerede yarım ay kesilmiş arpacık soğanını 2 yemek kaşığı sanayağı ile soteleyin. Rostoyu da tencereye yerleştirip ocağın altını kısın. 10 dakika sonra kapta sakladığınız kestaneleri içine ekleyip 2 kepçe sebze suyu ile tatlandırın ve tencerenin kapağını kapatın. Rostoyu sotelediğiniz eti 30-35 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak rostoyu pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Rosto ılıdıktan sonra dilimleyip yemeği servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc80908
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Kase küp doğranmış domates
1 Kg. Dana Kontrfile
3 Yemek Kaşığı sıvı yağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
Doğranmış soğan ve sarımsağı 3 yemek kaşığı sana yağda pembeleştirin. Domatesi ilave edip, yüksek ateşte sos haline gelene kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin. 3 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Eti koyup sık sık çevirerek kızartın. Tavadan aldığınız eti birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin. Eti bir fırın kalıbına koyup üzerini yağlı kağıtla kaplayın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın. 10 dakika dinlendirin. Dilimler halinde servis tabağına alıp domates sosunu üzerinde gezdirin.