800 gram dana nuar
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyarak hazırlığa başlayın.
Keskin bir et bıçağıyla etin üzerine küçük boşluklar açın.
Sarımsakları tane karabiberler ile bu boşluklara yerleştirin.
Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpiştirin.
Ayçiçek yağını tercihen döküm bir tavada kızdırın.
Dana nuarı ateşe alıp arada çevirerek yüksek ateşte mühürleyin.
Üzerine kekik serpin ve mühürleme işleminin sonuna doğru elma sirkesini ekleyin.
Ardından havuçların kabuklarını soyun.
Kuru soğanları da ince ince piyazlık şeklinde doğrayın.
Tereyağını ayrı bir tavada eritin.
Doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Unu ekleyip renk alan soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Döküm tavada kızarttığınız et ve kavrulmuş soğanları birleştirin
Sıcak su ve havuçları da ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.
Yumuşayan eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
Havuçları da ekleyin. Lezzet vermesi için eklenen ve püre kıvamına gelen soğanları etin üzerine yayın.
Kalan suyu üzerine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Fırından çıkan sıcak rostoyu dilimleyin ve dilerseniz patates püresi, pilav eşliğinde servis edin.
|