| 
 
 
 | 
Damla Sakızlı Paskalya Çöreği | 
  | 
buket deren 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124160 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2017 
943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı eritilmiş margarin
 
1 tutam tuz
 
2 kesme şeker kadar yaşmaya
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
3 su bardağı un
 
1 paket damla sakızı (2 nohut tanesi kadar dövülmüş olacak..)
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Yeteri kadar file fındık
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Ilık sütün içine maya atılır ve erimeye bırakılır.
 
Yoğurma kabına un konur ve havuz şekli verilir. Unun ortasına önce, mayalı süt ve diğer malzemeler sırası ile eklenerek karıştırılır. Sonra bu karışım una yedirilerek yumuşak bir hamur bir hamur haline getirilir.
 
Hamurun üzeri örtülür ve 45 dakika kadar mayası gelmeye bırakılır.
 
Mayası gelen hamur iri bezelere ayrılır.
 
Her bir bezeden, ne çok ince, ne çok kalın olmayan şeritler yapılır.
 
Saç örgüsü şekli verilerek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
 
Şekilli hamurların üzerine sıvı yağ ile çırpılan yumurta sarısı sürülür. File fındık serpilir.
 
15 dakika mayası gelsin diye tepside bekletilir.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
  
 | 
Damla Sakızlı Paskalya Çöreği | 
  | 
hit 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124447 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2017 
1,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
4 adet yumurta
 
300 gr toz şeker
 
300 gr margarin
 
50 gr yaş maya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
2 paket damla sakızı
 
1 fiske deniz tuzu
 
1 çay bardağı fındık
 
 
Ilık süt ile yaş maya yumuşak bir kıvama gelene kadar ezilir. İçine iki yemek kaşığı un ilave edilerek karıştırılır. 35 -40 dakika kadar kabarması için bekletilir. Un, mahlep ve dövülerek toz haline getirilmiş damla sakızı, eritilmiş olan margarin, şeker, tuz, yumurta, kalan süt ve maya karıştırılarak iyice yoğrulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelindiğinde üstü nemli bir bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Hamur iki misli kadar kabardığında ikiye bölünür. Parçalardan ilki yumurtadan irice üç topak haline getirilir. Her bir hamur topu elde iki parmak eninde 30 cm. boyunda çubuklar şeklinde örülür. Aynı işlen hamurun kalan yarısı için de uygulanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt yok ise yağ sürülmüş fırın kabına paskalya çörekleri yerleştirilip dizilir. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık serpiştirilerek 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |