|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142360
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2019
513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket damla sakızı
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
Damla sakızlarını havan yardımıyla iyice dövün. Un haricindeki bütün malzemeleri bir kaba koyun. İyice harmanlayın. Unu karışıma yavaş yavaş dökün. Ele yapışmayan, kolay şekil alan bir hamur hazırlayın. Hamur kıvama gelince yarım saat dinlendirin.
Hazırladığınız hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamur parçalarını fırın tepsisine dizin. Üstleri hafifçe sararana kadar 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155799
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
858 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet damla sakızı (2 küçük parça)
300 gram un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Servisi için:
1/2 su bardağı pudra şekeri (arzuya göre)
Kurabiyeye asıl lezzetini verecek olan damla sakızlarını, havanda bir tokmak yardımıyla toz haline gelene kadar dövün.
Yumuşaması için oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştırma kabına alın.
Krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırdığınız tereyağı karışımına elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu ve toz haline getirdiğiniz damla sakızlarını katın.
Kurabiye harcını toparlanıp, kıvam alana kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz, kullandığınız unun yoğunluğuna göre az bir miktar daha un ilave etmeniz gerekebilir.
Mutfak tezgahı üzerine az bir miktar nişasta serpiştirin. Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna metal bir kalıp yardımıyla şekil verin.
Tabanını yağlı kağıt yardımıyla kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika, hafif bir renk alana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri oda ısısında 10 dakika kadar beklettikten sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159996
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kadar sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Derin bir yoğurma kabına sıvı yağı koyun. Üstüne pudra şekerini ilave edin ve pudra şekerini eriyene kadar karıştırın.
Üstüne unu azar azar ekleyip yoğurun.
Undan sonra kabartma tozunu ve havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyip bir daha yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan istediğiniz boyutta parçalar alıp avuç içinizde bastırarak yassı/yuvarlak olarak şekil verin.
Fırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamur yumrularını fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıda sıralayın ve fırına verin.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160217
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
Bir buçuk kahve fincanı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Damla sakızı, un, toz şeker, süt, zeytinyağı ve kabartma tozunu yoğurup kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, elinizde dilediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Damla Sakızlı Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161721
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri atıp bir yandan da yoğurun.
Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave ederek bir yandan da yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde ister kalıplarla isterseniz de ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verin.
Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmı fırında 180 derecede pişirin.
Üzeri çok az pembeleşince fırından çıkarın.
İlk sıcaklığı geçip biraz ılıyınca da üzerine pudra şekeri serpiştirin.
|
|