| 
 | 
| Damla Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156207 Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
 594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı un
 100 gram margarin
 Yarım su bardağı süt
 50 gram damla çikolata
 2 kahve fincanı tozşeker
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 3 yumurta
 1 limon
 
 İlk önce kek tepsisi yağlanır ve unlanır.
 Büyük bir porselen kâseye küçük parçalara doğranmış margarinler konur ve çırpılarak yağ köpürtülür. Sonra şeker katılıp karıştırılarak şeker eritilir, çırpmaya ara vermeden yumurtaların sarıları teker teker eklenir.
 Limon kabuğundan bir parçanın sarısı İnce İnce doğranıp bu karışıma katılır. Sonra tahta kaşıkla mümkün olduğu kadar hızlı karıştırılarak azar azar un, kabartma tozu ve pişmiş soğuk süt katılıp, karışım hamur haline getirilir.
 Damla çikolatalar da katılarak bir süre daha karıştırılır ve kek tepsisine boşaltılır.
 180 derecede kızgın fırına sürülür.
 Tepsi 45 dakika fırında kaldıktan sonra keke Bir kibrit çöpü batırılır
 Kibrit çöpü nemli ve hamurlu çıkarsa bir süre daha fırında tutulur kuru çıkarsa kek iyice pişmiş demektir.
 Tepsi fırından çıkarılıp, tel ızgaranın üstüne baş aşağı edilir. Kek soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Damla Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160722 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
 299 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı damla çikolata
 4 adet yumurta
 Bir tutam tuz
 4 kahve fincanı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı krema
 Yarım çay bardağı yoğurt
 2 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Üzerine:
 Damla çikolata
 
 Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını toz şeker ve vanilya ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra krema ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.
 
 Not: Kekinizin daha iyi kabarması için içine katacağınız yumurtaların akını ve sarısını ayrı ayrı çırpıp, daha sonra birleştirin.
 
 
  
 
 | 
| Damla Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160724 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
 475 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
 1,5 su bardağı toz şeker
 5 adet yumurta
 3,5 su bardağı un
 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
 Bir tutam tuz
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı damla çikolata
 
 Tereyağı veya margarini toz şeker ile birlikte bir kaba alın. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurtalı karışıma yavaşça eklerken bir yandan da sütü azar azar katın. Hazırladığınız hamura damla çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Yapışmaması için yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Damla Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161211 Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021
 361 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 2 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2,5 su bardağı un
 3 çorba kaşığı kakao
 1 çay bardağı damla çikolata
 50 gram kuvertür çikolata
 
 Öncelikle yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Toz şeker katıp, çırpmaya devam edin. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip, karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un, kakao, damla çikolata ve benmari usulü eritilmiş kuvertür çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük kek kalıplarınızı yağladıktan sonra yarısına kadar karışımdan koyun ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Damla Çikolatalı Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183137 Gönderme Tarihi: 21.May.2025
 85 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 su bardağı damla çikolata (isteğe göre bitter veya sütlü)
 
 Yumurtaları ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
 Bu kekin kabarması için önemli bir adımdır.
 Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma yavaş yavaş ilave edin.
 Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
 Damla çikolataları ekleyin.
 Bir kısmını üzeri için ayırabilirsiniz.
 Karıştırırken çikolataların dibe çökmesini önlemek için unla hafifçe karıştırmak işe yarar.
 Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
 Üzerine ayırdığınız damla çikolataları serpiştirin.
 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 Kürdan testi ile kontrol etmeyi unutmayın.
 Fırından çıkan kek soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 Yanında bir fincan kahve ya da süt ile harika bir ikili olur.
 Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir ya da çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |