Kısa URL: https://ml.md/lc39152
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009
4,822 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
2 kaşık margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır yufka
2 kaşık sirke.
Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır. Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır. Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir. Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir. Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır. Ardından bir süre ateşte pişirilir. Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağı ve pul biber karışımı eklenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc165246
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2022
260 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
1 adet bütün tavuk (haşlanmış ya da didiklenmiş)
Sosu için:
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı kadar sirke
Islatmak İçin:
3-4 su bardağı tavuk suyu
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Yufkaları rulo şeklinde sarıp, 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yufkaların üzerine 3-4 su bardağı tavuk suyu ekleyip haşladıktan sonra sosu hazırlamak için tencereye malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Haşlanan yufkaların üzerine sosu gezdirdikten sonra üzerine tavuk etini yayıyoruz. Tereyağlı toz biberli karışımı tavuk etinin üzerine döktükten sonra servis ediyoruz.