|
|
Dalyan Köfte |
|
gülter
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2013
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91936
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Dana Kıyma
500 g Koyun Kıyma 1/4 Adet Ekmek İçi 3 Adet Düğün Havuç 3 Adet Kuru Soğan 1 Demet Maydanoz 1 Çay Kaşığı Kimyon . İsteğe Bağlı Karabiber . İsteğe Bağlı Tuz Yapılışı:
Maydanozu kıyın, soğanları rendeleyin, ekmeği ufalayın. Yumurtaların 2 tanesini 5er dakika haşlayın. Kıyma, maydanoz, soğan, ekmek içi, tuz, kimyon ve karabibere iki çiğ yumurta ilave ederek yoğurun. Bir saat kadar bekletin. Bir strech üzerine 2-3 cm kalınlığında bir dikdörtgen oluşturacak şekilde açın. Diklemesine ikiye böldüğünüz yumurtaları ve temizledikten sonra 10 dakika haşlamış olduğunuz havuçları orta kısma yerleştirin. İki taraftan üstte birleşecek şekilde kıymayı katlayın. Burada hedef, ortasındaki malzemeyi sıkıca kavrayacak şekilde oluşturulmuş yaklaşık 10 cm çapında bir rulo elde etmektir. 180 Cye ayarlanmış bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Bir kaşık tereyağı içinde kavurduğunuz una fırın tepsisinin içinde biriken pişme suyunu karıştırarak azar azar ilave edin. Kabuğu ve çekirdekleri ayrılmış ve rendelenmiş domatesi, bir adet dövülmüş sarımsağı ilave ederek birkaç dakika kaynatın.
Servis Şekli: Pişmiş olan rulo köfteyi bir buçuk parmak kalınlığında, düzgün dilimler halinde kesin. Dilimleri yarısı bir diğer dilimin üzerine gelecek şekilde bir servis tepsisine dizin. Hazırlamış olduğunuz sıcak sosun bir kısmını üzerinde gezdirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin, sosun geri kalanını bir sosluk içinde servis edin. Dalyan köftenin patates püresi ile servis edilmesi adettir ancak pilav da bu yemeğe başarı ile eşlik edebilir.
|
Dalyan Köfte |
|
fenomen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2012
Mesajlar: 32 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82313
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
1,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlknur Demircan
500 Gr. Kıyma
2 Adet Orta Boy Soğan
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Adet Yumurta
1 Diş Sarımsak
Kimyon
Karabiber
Nane
2 Adet İç için; Patates
1 Su Bardağı Bezelye
2 Adet Havuç
Köftenin bütün malzemeleri (yumurta hariç) derin bir kapta yoğuralım ve mümkünse bir gece bekletelim. Ertesi gün içine bir adet yumurta kırarak tekrar yoğuralım. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine streç film serip köfte harcını tepsiye dökelim ve tamamen tepsiyi kaplayacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Havucu (bütün olarak), bezelyeyi, patatesi (uzun uzun dilimlenmiş) ve yumurtaları haşlayalım. Haşladığımız sebzeleri ve yumurtayı dikdörtgen biçiminde yaydığımız kıymanın tam ortasına yerleştirelim. Streç filmin yardımıyla köftenin bir ucunu diğer ucuyla birleştirerek rulo haline getirelim. Birleşme yeri alta gelecek şekilde köfteyi ters çevirelim ve streç filmi çıkaralım. Üzerine, dağılmaması için yumurta akı sürelim. Tereyağını küçük parçalar haline köftenin üzerine serpiştirelim ve tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim. 20 dakikada bir saldığı suyunu bir kaşık yardımıyla üzerine gezdirerek kızarana ve artık su salmayana kadar pişirelim.
|
|
Dalyan Köfte Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|