Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sulu Köfte Tarifleri > Dalyan Köfte (34 adet - 1,349,166 defa bakıldı)

Dalyan Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dalyan Köfte

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179513
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma (orta yağlı)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp ufalanmış)
1 adet yumurta
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
İç Harcı İçin:
2 adet haşlanmış yumurta
1 adet havuç (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet kırmızı biber (haşlanmış)
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salça
1/2 su bardağı su

Kıymayı derin bir kaseye alın.
Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, yumurta, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve zeytinyağını ekleyin.
İnce doğranmış maydanozu da ilave ederek tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını streç filmle sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
Haşlanmış yumurtaları soyun.
Haşlanmış havuç ve kırmızı biberi ince uzun şekilde doğrayın.
Haşlanmış bezelyeleri de hazırlayın.
Dinlenen köfte harcını buzdolabından çıkarın ve streç film üzerinde büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
Ortasına haşlanmış yumurtaları, havuçları, kırmızı biberleri ve bezelyeleri yerleştirin.
Streç filmi yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın.
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Hazırladığınız rulo köfteyi yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı sürün.
1 yemek kaşığı domates salçasını yarım su bardağı su ile karıştırıp köftenin üzerine gezdirin.
Köfteyi önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında köftenin üzerine ara ara salçalı sosu gezdirin.
Fırından çıkardığınız Dalyan köfteyi dilimleyerek servis edin.


Dalyan Köfte

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177681
Gönderme Tarihi: 09.May.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Köfte için:
500 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı salça
Pul biber, karabiber, kimyon, kekik
Köftenin içi için:
2 adet boy patates
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
3 adet yumurta
Köftenin üzeri için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı su

Öncelikle köfte için derin bir kaba kıyma, rendelemiş soğan ve sarımsak, yumurta, galeta unu, salça, tuz ve bütün baharatları ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Bir iki saat buzdolabında dinlendirin. İç harcı için patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Yumurtayı haşlayıp, kabuklarını soyup kenara alın. Buzdolabından dinlenen köfteyi çıkarın. Yağlı kağıdı tezgaha serin. Üzerine köfteyi alın. İkinci yağlı kağıdı köftenin üstüne kapatın. Merdane yardımıyla köfteyi parçalamadan, hafif hafif hamur gibi inceltin. Köftenin bir kenarına iç harcımızı, patates, havuç, bezelye ve bütün yumurtayı yerleştirdikten sonra açılmaması sıkı bir rulo yapın. Üzerine güzel kızarması için yumurta beyazı sürün. Önce yağlı kağıda sonra üstüne folyo kaplayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında en az 30 dakika pişirin. Köfte fırında pişerken üzerinin sosu için bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Salçasını ilave edip kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Pişmekte olan köfteyi fırından çıkarın. Folyo ve yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine sosu döküp, üzeri açık bir şekilde tekrar fırına verin. En az 15 dakika daha kontrol ederek pişirin.



Yumurtalı Dalyan Köfte

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157993
Gönderme Tarihi: 30.May.2021
223 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

Köfte için:
1 kg. kıyma
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek içi
2 adet kuru soğan
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
İçi için:
3 adet haşlanmış yumurta
Üzerine:
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Soğanı rendeleyip tüm köfte malzemelerini bir araya getirerek iyice yoğurun. Köftenizi, yarım saat dinlendirin. Streç ya da yağlı kağıt üzerine koyarak, elinizle bastırıp düzleştirin. Ortasına, arka arkaya gelecek şekilde yumurtalarınızı dizin. Yağlı kağıt yardımıyla, köftenizi somun şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsinize yerleştirin. Üzerine yumurta akını sürün. 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Arada sırada üzerine zeytinyağı gezdirin.



Dalyan Köfte

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157690
Gönderme Tarihi: 12.May.2021
591 defa indirildi / yazdırıldı




Harcı için:
750 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 - 2 arzuya göre sarımsak
1 su bardağı galeta unu
3 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
İçi için:
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 kâse bezelye
3 yumurta
Üzerini süslemek için:
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su

Önce köfte yapımı için yukarıda saydığımız tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Köfteyi iyice yoğurmamız gerekiyor. Dağılmasına mani olmak için.
Yoğurmuş olduğumuz köfteyi daha lezzetli olması için bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
İç harcını ben patates havuç ve bezelyeyi haşlayarak hazırladım. Sizler garnitür olarak da ekleyebilirsiniz.
Tezgahımıza tepsi büyüklüğünde yağlı kağıdımızı koyuyoruz. Üzerine köfte harcımızı koyarak ikinci yağlı kâğıdı da üzerine yerleştirerek kapatıyoruz. Oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
Köftenin kenar tarafına iç harcımızı yerleştirdikten sonra rulo yapıyoruz. Yalnız rulonun sıkı olması gerekiyor.
Üzerine yumurta akını sürdükten sonra tekrar yağlı kâğıda sarıp üzerini de alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
Daha önceden ısıtılmış 200 derece olan fırınımıza yerleştiriyoruz. Pişmesi için 40-50 dakika yeterli olacaktır. Köfte fırında pişerken üzerinin sosu için bir tencereye 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak salçasını ilave ediyoruz ve 1 veya 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip 5 ya da 6 dakika daha kaynatıyoruz.
Pişmekte olan köftemizi kontrol ettikten sonra eğer pişmiş ise üzerine sosunu döküp tekrar fırına veriyoruz.10 dakika kadar kalması yeterlidir. Sos arzuya göre konmasa da olur.



Dalyan Köfte

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157354
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
321 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı kimyon
İçi için:
3 adet haşlanmış yumurta
Hazır garnitür
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası

Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alın.
Üzerine yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğurma işleminde yarım çay bardağı kadar suyu ilave ederek iyice yoğurun.
Köftenizin daha lezzetli olması için 1 gece öncesinde buzdolabında dinlendirin. (bunun yerine buzdolabında 2-3 saat dinlendirebilirsiniz)
Fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha serin.
Üzerine dinlenen köfte harcınızı koyun ve diğer yağlı kağıdı üzerine kapatarak merdane ile dikdörtgen olacak şekilde inceltin. Köftenin 1 parmak kalınlığında olması yeterlidir.
Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
Açtığınız çukurun içerisine önce garnitürü iyice yayın. Daha sonra haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizin.
Daha sonra harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
45 dakika sonunda köfteyi çıkarıp üzerine zeytinyağı ve salçadan oluşan sosu sürün. 15 dakika daha fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.



Dalyan Köfte

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc155724
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
450 defa indirildi / yazdırıldı




Köfte harcı için:
600 gram az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
İçi için:
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet haşlanmış katı yumurta (arzuya göre)
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
Sosu için:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı sıcak su

Köfte harcını hazırlamak için; bayat ekmek içini suyla ıslatıp fazla suyunu elinizle sıkarak alın. Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta sarısı, rendelenmiş kuru soğan, ıslatılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle yoğurmaya başlayın. Kıvam alıp özleşen köfte harcının üzerini streçleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Kabuğunu soyduğunuz havuçları kaynar suda kısa bir süre haşlayın. Ayıklanmış bezelyeleri diriliği gidene kadar ayrı bir kapta haşlayın. Renk ve besin değerini muhafaza etmesi için buzlu suya çıkarıp şoklayın. Haşlanmış katı yumurtaların kabuklarını soyun.
Dinlenen köfte harcını yağlı kağıt üzerine dikdörtgen formunda açın. Orta kısmına fazla suyunu süzdürdüğünüz haşlanıp şoklanan bezelyeleri serpiştirin. Haşlanmış havuçları uzunlamasına yan yana yerleştirin. Arzuya göre kullandığınız katı yumurtaları havuçların üzerine koyun.
Yağlı kağıttan da destek alıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz dalyan köfte üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Köftenin sosu için; tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Biber salçasını katıp 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak su ekleyip kıvamını açtığınız sos karışımını kısa bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu köftenin üzerine getirmeden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.



Dalyan Köfte

merkür
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc153399
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020
323 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
5 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su

Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
İyice yoğurulan kıymayı iki yağlı kağıt ortasına koyun ve merdaneyle yaklaşık bir parmak kalınlığında açın.
Ardından içerisine haşlanmış bezelye, haşlanmış havuç ve yumurtayı koyun.
Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın.
Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.



Dalyan Köfte

altın çilek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.10.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc146104
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019
858 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kıyma
120 gr bayat ekmek içi veya galeta unu
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ara malzemesi;
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
Üzerine;
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz

Köfte malzemeleri iyice yoğurulur. Tezgahın üzerine folyo kağıdı serilir. Köfte folyonun üzerine parmak kalınlığında ve 20 cm. Uzunluğunda yayılır. Köftenin uzun kenarına havuç ve bezelye konulup, rulo şeklinde sarılır. Fırın kabına alınır. Yumurta beyazı ile salça çırpılıp, rulo şeklinde sarılmış olan köftenin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında dk. Pişirilir. Domatesler rendelenir, tuz ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Pişmiş olan dalyan köfte dilimlenerek domates sos ile birlikte servis edilir.



Dalyan Köfte

gülsuyu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc141515
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
605 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kıyma
4-5 dilim ekmek içi
1 adet soğan
5 adet yumurta
Tuz
Köfte baharı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber

Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyeleri tereyağıyla yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı haşlayın. Soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkarıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun.
Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin.
Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Tepsiye koyup, fırında en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.



Dalyan Köfte

krema
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc133633
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018
963 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg köftelik az yağlı kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 kuru soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
İçi için:
2 katı haşlanmış yumurta
3-4 çorba kaşığı küp doğranmış havuç
3-4 çorba kaşığı bezelye
3-4 çorba kaşığı küp doğranmış patates

Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve baharatı ilave edip güzelce yoğurun.
Sebzeleri yumuşayana kadar haşlayıp süzün veya hazır olarak konserve garnitür kullanabilirsiniz. Yumurtaları soyup dilimler halinde kesin.
Kıymayı bir folyonun üzerine veya genişçe bir tepsinin içinde bir parmak kalınlıkta ve dikdörtgen şeklinde elinizle şekillendirerek yayın. Düzgünce bir sıra halinde bir kenarına yumurta dilimlerini dizin. Sebzeleri yayıp eti rulo yaparak muntazam bir şekilde sarın.
Ruloyu yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.



Dalyan Köfte

parametre
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc118543
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,175 defa indirildi / yazdırıldı




Gülşen Ger

1 kg yağsız dana kıyması
2 orta boy patates
2 adet havuç
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
4 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Süslemek için:
Maydanoz

Patates, havuç ve 2 yumurta (katı) haşlanır. Haşladığımız patates ve havuçlar küp şeklinde doğranır. Katı haşladığımız yumurtalar da daire şeklinde dilimlenir. Soğan ve sarımsak rendelenir. Ekmek içi rondodan geçirilir. Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, tuz, 1 yumurtanın hepsi, ikinci yumurtanın sadece sarısı, ekmek içi eklenerek yoğurulur. Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile yoğurduğumuz köfte 2 cm kalınlığında hamur yayar gibi yayılır. Patatesler, havuçlar, bezelyeler ve yumurta köftenin içine dizilir. Daha sonra rulo haline getirilerek kenarları birleştirilir. Ayırdığımız 1 yumurtanın beyazı bu ek yerine sürülür. Tereyağı bir tavada eritilir, salça eklenir. 1 çay bardağı su ile sos kıvamına getirilir. Rulo haline getirdiğimiz köfte fırın tepsisine yerleştirilir. Üstüne hazırladığımız sos dökülür. Daha önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Servis yapmadan önce dilimlenerek maydanoz ile süslenir.



Dalyan Köfte

Kara Kalem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc105571
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2015
1,418 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram kıyma orta yağlı
2 dilim ekmek içi
2 adet haşlanmış yumurta
1 adet haşlanmış havuç
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Sosu için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Öncelikle kıyma ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kabın içinde yoğurun. Düz bir zeminde yassılaştırıp ortasına da haşlanmış havuç ve yumurtayı koyup kapatın. Silindir şekli verip tepsiye koyun. Üzerine salça, un, su ve yağı karıştırıp dökün. Üzerine baharatları ekleyip fırında 200 derecede 40 dakika pişirip ikram edin.


Dalyan Köfte

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102585
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014
1,699 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kıyma
25 gr margarin
1 adet yumurta
1 bardak ekmek içi
2 adet soğan
1 paket kabartma tozu
1 kaşık karabiber kırmızı biber kimyon
2 adet haşlanmış yumurta

Köfte harcımızın hepsini katıp yoğuruyoruz yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra streç film üzerinde açıp ortasına haşlanmış yumurtaları koyup rulo şeklini veriyoruz çırpılmış yumurta ve eritilmiş margarini karıştırıp yüzüne sürüyoruz fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.


Dalyan Köfte

lapa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc101264
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014
1,646 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
3 adet haşlanmış yumurta
1'er adet haşlanmış patates ve havuç
1 çorba kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, tarçın

Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurun, düz bir zemine yayın. Orta kısmına kabukları soyulmuş yumurta ve doğranmış patates ile bütün havucu yerleştirip rulo yapın, fırın tepsisine koyun. Dilediğiniz sebzeyi soteleyerek etrafına yerleştirin. Salça ve sıcak suyu karıştırarak üzerine gezdirip bir taşım kaynatın, 200 derece fırında pişirin.


Dalyan Köfte

serinsu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc100673
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
2,634 defa indirildi / yazdırıldı




3 Dilim Ekmek İçi
1 Su bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Adet Haşlanmış Havuç
2 Adet Haşlanmış Yumurta
1 Çay kaşığı Kimyon
750 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı margarin
1 Adet Yumurta
Karabiber
Tuz

Geniş bir kâseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılıp iyice sıkılmış ve ufalanmış ekmeği, 1 yumurtanın akını (sarısını üzerine kullanılacak), tuz, karabiber ve kimyonu koyup, tüm malzeme iyice birbiriyle özleşinceye kadar yoğurun. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirip tekrar yoğurun. Fırını 180 derecede ısıtın. Orta boy bir fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Yoğurduğunuz harcı uzunlamasına yuvarlayarak silindir haline getirip tepsiye koyun, elinizle bastırarak yaklaşık 1,5- 2 parmak kalınlığında incelterek tepsiye yayın. Tam ortasına yine uzunlamasına haşlanmış iki yumurtayı, havucu ve bezelyeyi yerleştirin. Elinizi ıslatarak, yaydığınız köfteyi iki kenarı üstte birleşecek şekilde silindir haline getirin. Birleşme yerlerini iyice kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, küçük parçalar halinde kalan margarini koyun. Fırının orta rafında nar gibi oluncaya kadar pişirin, dilimleyerek servis yapın.


Dalyan Köfte

ham-et
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2014
Mesajlar: 29
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc95373
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2014
2,335 defa indirildi / yazdırıldı




Az yağlı koyun kıymasına ekmek içi, yumurta, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, soğan rendesi, çok az su karıştırılarak iyice yoğrulur. Malzemenin hepsine büyük uzun kalın silindir şekli verilir. Yağlanarak tepsi ile sıcak fırına konulur. Roti usulü pişirilir.


Dalyan Köfte

fado
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc93619
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013
2,656 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kıyma
1 yumurta
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 havuç
2 haşlanmış yumurta
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı galeta unu

Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Düz bir zemine yayıp içine haşlanmış havuç ve haşlanmış yumurtayı yerleştirip kapatın. Uzun bir silindir şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra fırın kabına alıp 200 derecede 40 dakika pişirin. Üzerine salçalı su döküp 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Yanlarına haşlanmış patates ve havucu dizip servis tabağını süsleyin. Domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.


Dalyan Köfte

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84445
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
4,047 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

5 dilim beyaz ekmek içi
750 gram az yağlı koyun kıyması
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
1/2 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve kaşığı kimyon
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
1/2 kahve fincanı su
6 adet kuzu gömlek yağının yarısı
1/2 su bardağı Sebze Karışımı,
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası

1) Ekmek içini bol suda 5 dakika ıslayıp, sıkıp bir tabağa çıkarınız. Gömlek yağı hariç bütün malzemeyi ilâve edip yoğurunuz.
2) Gömlek yağını sıcak suda 5 dakika ıslayıp masanın üzerine seriniz.
3) Köfteyi bir oklava kalınlığında yuvarlayıp gömlek yağının üzerine koyunuz ve sigara sarar gibi sarınız.
4) Küçük bir tepsinin dibini hafif yağlayıp köfteyi ilâve ediniz. Ortadan hızlı fırında 30 dakika pişirip Sebze Karışımı'nı ilâve ederek 3-4 dakika pişirip fırından çıkarınız.
5) Köfteyi bir kaba çıkarıp sebze dökülmeden yağını süzdürüp ununu ilâve ediniz. 1 dakika karıştırıp salçasını ilâve ediniz. 1 dakika karıştırıp salçasını ilâve ediniz. 10 dakika daha kaynatıp süzdürünüz.
6) Köfteyi bir servis tabağına dilimleyip sosunu da ayrı olarak servis yapınız.

Not: Dalyan Köftesi'ni, sararken köftenin ortasına boydan boya 8 dakika haşlanmış yumurta dizerek hazırlayabilirsiniz.


Dalyan Köfte

Nesli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc72580
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
2,935 defa indirildi / yazdırıldı




Köftesi için:
750 gram dana kıyma
Rendelenmiş 1 büyük boy soğan
5 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 yumurta
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
İçine:
1 su bardağı havuç , patates ve bezelye garnitürü
Katı pişmiş 3 yumurta
Haşlanmış orta boy 2 havuç

Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine yumurta sarısı hariç tüm köfte malzemesini ekleyerek iyice yoğurun. Buzdolabında 2 saat bekletip yeniden yoğurun. Kullanacağınız fırın tepsisine harcı elinizle bastırarak yayın. Ortasına garnitürü koyun, yumurtaları ve havuç ları bütün olarak tam ortasına dizin. Kıymanın kenarlarını ortaya toplayarak rulo haline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepside biriken yağa 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Hazırladığınız bu sosu servis yaparken rulo köftenin üzerine gezdirin.


Dalyan Köfte

ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc65524
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
5,254 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

750 gr. orta yağlı kıyma
3 adet yumurta
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı köfte baharı
1/2 çay bardağı hardal
2 adet havuç
2 adet patates
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
Tuz
Alüminyum folyo
Süslemek için:
Ketçap

Kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve yenibaharı bir kabın içine koyalım. Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım. Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım. Alüminyum folyonun üzerine çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı, elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine de patates püresini yayalım. Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim. Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi orta ısılı fırında pişirdim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım. Köfteyi dilimleyerek servis yapalım.






Dalyan Köfte Tarifleri Sulu Köfte Tarifleri



(34 adet Dalyan Köfte 1,349,166 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort