| 
 
 
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179513 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024 
151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma (orta yağlı)
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp ufalanmış)
 
1 adet yumurta
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
 
İç Harcı İçin:
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
1 adet havuç (haşlanmış)
 
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
 
1 adet kırmızı biber (haşlanmış)
 
Üzeri İçin:
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1/2 su bardağı su
 
 
Kıymayı derin bir kaseye alın.
 
Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, yumurta, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve zeytinyağını ekleyin.
 
İnce doğranmış maydanozu da ilave ederek tüm malzemeleri iyice yoğurun.
 
Hazırladığınız köfte harcını streç filmle sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
 
Haşlanmış yumurtaları soyun.
 
Haşlanmış havuç ve kırmızı biberi ince uzun şekilde doğrayın.
 
Haşlanmış bezelyeleri de hazırlayın.
 
Dinlenen köfte harcını buzdolabından çıkarın ve streç film üzerinde büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
 
Ortasına haşlanmış yumurtaları, havuçları, kırmızı biberleri ve bezelyeleri yerleştirin.
 
Streç filmi yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın.
 
Fırını 180 dereceye ısıtın.
 
Hazırladığınız rulo köfteyi yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
 
Üzerine zeytinyağı sürün.
 
1 yemek kaşığı domates salçasını yarım su bardağı su ile karıştırıp köftenin üzerine gezdirin.
 
Köfteyi önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında köftenin üzerine ara ara salçalı sosu gezdirin.
 
Fırından çıkardığınız Dalyan köfteyi dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177681 
Gönderme Tarihi: 09.May.2024 
241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Köfte için:
 
500 gr kıyma
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet yumurta
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 yemek kaşığı salça
 
Pul biber, karabiber, kimyon, kekik
 
Köftenin içi için:
 
2 adet boy patates
 
2 adet havuç
 
1 çay bardağı bezelye
 
3 adet yumurta
 
Köftenin üzeri için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı salça
 
1.5 su bardağı su
 
 
Öncelikle köfte için derin bir kaba kıyma, rendelemiş soğan ve sarımsak, yumurta, galeta unu, salça, tuz ve bütün baharatları ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Bir iki saat buzdolabında dinlendirin. İç harcı için patatesi, havucu ve bezelyeyi haşlayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Yumurtayı haşlayıp, kabuklarını soyup kenara alın. Buzdolabından dinlenen köfteyi çıkarın. Yağlı kağıdı tezgaha serin. Üzerine köfteyi alın. İkinci yağlı kağıdı köftenin üstüne kapatın. Merdane yardımıyla köfteyi parçalamadan, hafif hafif hamur gibi inceltin. Köftenin bir kenarına iç harcımızı, patates, havuç, bezelye ve bütün yumurtayı yerleştirdikten sonra açılmaması sıkı bir rulo yapın. Üzerine güzel kızarması için yumurta beyazı sürün. Önce yağlı kağıda sonra üstüne folyo kaplayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında en az 30 dakika pişirin. Köfte fırında pişerken üzerinin sosu için bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Salçasını ilave edip kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Pişmekte olan köfteyi fırından çıkarın. Folyo ve yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine sosu döküp, üzeri açık bir şekilde tekrar fırına verin. En az 15 dakika daha kontrol ederek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Dalyan Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157993 
Gönderme Tarihi: 30.May.2021 
334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
Köfte için:
 
1 kg. kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı ekmek içi
 
2 adet kuru soğan
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta akı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Soğanı rendeleyip tüm köfte malzemelerini bir araya getirerek iyice yoğurun. Köftenizi, yarım saat dinlendirin. Streç ya da yağlı kağıt üzerine koyarak, elinizle bastırıp düzleştirin. Ortasına, arka arkaya gelecek şekilde yumurtalarınızı dizin. Yağlı kağıt yardımıyla, köftenizi somun şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsinize yerleştirin. Üzerine yumurta akını sürün. 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Arada sırada üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157690 
Gönderme Tarihi: 12.May.2021 
697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harcı için:
 
750 gr kıyma
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet yumurta
 
1 - 2 arzuya göre sarımsak
 
1 su bardağı galeta unu
 
3 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
İçi için:
 
3 adet orta boy patates
 
2 adet havuç
 
1 kâse bezelye
 
3 yumurta
 
Üzerini süslemek için:
 
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
 
Önce köfte yapımı için yukarıda saydığımız tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Köfteyi iyice yoğurmamız gerekiyor. Dağılmasına mani olmak için.
 
Yoğurmuş olduğumuz köfteyi daha lezzetli olması için bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
 
İç harcını ben patates havuç ve bezelyeyi haşlayarak hazırladım. Sizler garnitür olarak da ekleyebilirsiniz.
 
Tezgahımıza tepsi büyüklüğünde yağlı kağıdımızı koyuyoruz. Üzerine köfte harcımızı koyarak ikinci yağlı kâğıdı da üzerine yerleştirerek kapatıyoruz. Oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
 
Köftenin kenar tarafına iç harcımızı yerleştirdikten sonra rulo yapıyoruz. Yalnız rulonun sıkı olması gerekiyor.
 
Üzerine yumurta akını sürdükten sonra tekrar yağlı kâğıda sarıp üzerini de alüminyum folyoyla kaplıyoruz.
 
Daha önceden ısıtılmış 200 derece olan fırınımıza yerleştiriyoruz. Pişmesi için 40-50 dakika yeterli olacaktır. Köfte fırında pişerken üzerinin sosu için bir tencereye 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak salçasını ilave ediyoruz ve 1 veya 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip 5 ya da 6 dakika daha kaynatıyoruz.
 
Pişmekte olan köftemizi kontrol ettikten sonra eğer pişmiş ise üzerine sosunu döküp tekrar fırına veriyoruz.10 dakika kadar kalması yeterlidir. Sos arzuya göre konmasa da olur.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157354 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 adet yumurta
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
Hazır garnitür 
 
Sosu için: 
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası  
 
 
Öncelikle köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı alın.
 
Üzerine yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın.
 
Yoğurma işleminde yarım çay bardağı kadar suyu ilave ederek iyice yoğurun. 
 
Köftenizin daha lezzetli olması için 1 gece öncesinde buzdolabında dinlendirin. (bunun yerine buzdolabında 2-3 saat dinlendirebilirsiniz)
 
Fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdın birini tezgaha serin.
 
Üzerine dinlenen köfte harcınızı koyun ve diğer yağlı kağıdı üzerine kapatarak merdane ile dikdörtgen olacak şekilde inceltin. Köftenin 1 parmak kalınlığında olması yeterlidir.
 
Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
 
Açtığınız çukurun içerisine önce garnitürü iyice yayın. Daha sonra haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizin. 
 
Daha sonra harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
 
Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
 
45 dakika sonunda köfteyi çıkarıp üzerine zeytinyağı ve salçadan oluşan sosu sürün. 15 dakika daha fırına verin.
 
Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155724 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021 
568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte harcı için:
 
600 gram az yağlı dana kıyma
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/4 çay kaşığı kimyon
 
İçi için:
 
2 adet orta boy havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
2 adet haşlanmış katı yumurta (arzuya göre)
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta beyazı
 
Sosu için:
 
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1/2 su bardağı sıcak su
 
 
Köfte harcını hazırlamak için; bayat ekmek içini suyla ıslatıp fazla suyunu elinizle sıkarak alın. Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
 
Az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta sarısı, rendelenmiş kuru soğan, ıslatılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle yoğurmaya başlayın. Kıvam alıp özleşen köfte harcının üzerini streçleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
 
Kabuğunu soyduğunuz havuçları kaynar suda kısa bir süre haşlayın. Ayıklanmış bezelyeleri diriliği gidene kadar ayrı bir kapta haşlayın. Renk ve besin değerini muhafaza etmesi için buzlu suya çıkarıp şoklayın. Haşlanmış katı yumurtaların kabuklarını soyun.
 
Dinlenen köfte harcını yağlı kağıt üzerine dikdörtgen formunda açın. Orta kısmına fazla suyunu süzdürdüğünüz haşlanıp şoklanan bezelyeleri serpiştirin. Haşlanmış havuçları uzunlamasına yan yana yerleştirin. Arzuya göre kullandığınız katı yumurtaları havuçların üzerine koyun.
 
Yağlı kağıttan da destek alıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz dalyan köfte üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
 
Köftenin sosu için; tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Biber salçasını katıp 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak su ekleyip kıvamını açtığınız sos karışımını kısa bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alın.
 
Hazırladığınız sosu köftenin üzerine getirmeden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153399 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2020 
423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram dana kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
1 su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı pul biber
 
1 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
5 adet haşlanmış yumurta
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım su bardağı su
 
 
Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
 
İyice yoğurulan kıymayı iki yağlı kağıt ortasına koyun ve merdaneyle yaklaşık bir parmak kalınlığında açın.
 
Ardından içerisine haşlanmış bezelye, haşlanmış havuç ve yumurtayı koyun.
 
Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın.
 
Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
 
45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
 
Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
 
Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
altın çilek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2019 
Mesajlar: 22 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146104 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
120 gr bayat ekmek içi veya galeta unu
 
1 baş kuru soğan
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Ara malzemesi;
 
1 havuç
 
1 çay bardağı bezelye
 
Üzerine;
 
1 yumurta beyazı
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
½ çay kaşığı tuz
 
 
Köfte malzemeleri iyice yoğurulur. Tezgahın üzerine folyo kağıdı serilir. Köfte folyonun üzerine parmak kalınlığında ve 20 cm. Uzunluğunda yayılır. Köftenin uzun kenarına havuç ve bezelye konulup, rulo şeklinde sarılır. Fırın kabına alınır. Yumurta beyazı ile salça çırpılıp, rulo şeklinde sarılmış olan köftenin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında dk. Pişirilir. Domatesler rendelenir, tuz ile birlikte zeytinyağında kavrulur. Pişmiş olan dalyan köfte dilimlenerek domates sos ile birlikte servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141515 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kıyma
 
4-5 dilim ekmek içi
 
1 adet soğan
 
5 adet yumurta
 
Tuz
 
Köfte baharı
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
Yarım demet dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
 
Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyeleri tereyağıyla yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı haşlayın. Soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkarıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun.
 
Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin.
 
Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Tepsiye koyup, fırında en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133633 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018 
1,085 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg köftelik az yağlı kıyma
 
2 dilim ufalanmış ekmek içi
 
1 kuru soğan
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
İçi için:
 
2 katı haşlanmış yumurta
 
3-4 çorba kaşığı küp doğranmış havuç
 
3-4 çorba kaşığı bezelye
 
3-4 çorba kaşığı küp doğranmış patates
 
 
Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve baharatı ilave edip güzelce yoğurun.
 
Sebzeleri yumuşayana kadar haşlayıp süzün veya hazır olarak konserve garnitür kullanabilirsiniz. Yumurtaları soyup dilimler halinde kesin.
 
Kıymayı bir folyonun üzerine veya genişçe bir tepsinin içinde bir parmak kalınlıkta ve dikdörtgen şeklinde elinizle şekillendirerek yayın. Düzgünce bir sıra halinde bir kenarına yumurta dilimlerini dizin. Sebzeleri yayıp eti rulo yaparak muntazam bir şekilde sarın.
 
Ruloyu yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
parametre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2016 
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118543 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016 
1,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülşen Ger
 
 
1 kg yağsız dana kıyması
 
2 orta boy patates
 
2 adet havuç
 
1 adet büyük soğan
 
2 diş sarımsak
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Süslemek için:
 
Maydanoz
 
 
Patates, havuç ve 2 yumurta (katı) haşlanır. Haşladığımız patates ve havuçlar küp şeklinde doğranır. Katı haşladığımız yumurtalar da daire şeklinde dilimlenir. Soğan ve sarımsak rendelenir. Ekmek içi rondodan geçirilir. Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, tuz, 1 yumurtanın hepsi, ikinci yumurtanın sadece sarısı, ekmek içi eklenerek yoğurulur. Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile yoğurduğumuz köfte 2 cm kalınlığında hamur yayar gibi yayılır. Patatesler, havuçlar, bezelyeler ve yumurta köftenin içine dizilir. Daha sonra rulo haline getirilerek kenarları birleştirilir. Ayırdığımız 1 yumurtanın beyazı bu ek yerine sürülür. Tereyağı bir tavada eritilir, salça eklenir. 1 çay bardağı su ile sos kıvamına getirilir. Rulo haline getirdiğimiz köfte fırın tepsisine yerleştirilir. Üstüne hazırladığımız sos dökülür. Daha önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Servis yapmadan önce dilimlenerek maydanoz ile süslenir.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Kara Kalem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105571 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2015 
1,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma orta yağlı
 
2 dilim ekmek içi
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
1 adet haşlanmış havuç
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle kıyma ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kabın içinde yoğurun. Düz bir zeminde yassılaştırıp ortasına da haşlanmış havuç ve yumurtayı koyup kapatın. Silindir şekli verip tepsiye koyun. Üzerine salça, un, su ve yağı karıştırıp dökün. Üzerine baharatları ekleyip fırında 200 derecede 40 dakika pişirip ikram edin.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102585 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014 
1,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma
 
25 gr margarin
 
1 adet yumurta
 
1 bardak ekmek içi
 
2 adet soğan
 
1 paket kabartma tozu
 
1 kaşık karabiber kırmızı biber kimyon
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
 
Köfte harcımızın hepsini katıp yoğuruyoruz yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra streç film üzerinde açıp ortasına haşlanmış yumurtaları koyup rulo şeklini veriyoruz çırpılmış yumurta ve eritilmiş margarini karıştırıp yüzüne sürüyoruz fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101264 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014 
1,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
1'er adet haşlanmış patates ve havuç
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, tarçın
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurun, düz bir zemine yayın. Orta kısmına kabukları soyulmuş yumurta ve doğranmış patates ile bütün havucu yerleştirip rulo yapın, fırın tepsisine koyun. Dilediğiniz sebzeyi soteleyerek etrafına yerleştirin. Salça ve sıcak suyu karıştırarak üzerine gezdirip bir taşım kaynatın, 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100673 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
2,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Dilim Ekmek İçi
 
1 Su bardağı Haşlanmış Bezelye
 
1 Adet Haşlanmış Havuç
 
2 Adet Haşlanmış Yumurta
 
1 Çay kaşığı Kimyon
 
750 Gr Kıyma
 
2 Adet Kuru Soğan
 
1 Çorba Kaşığı margarin
 
1 Adet Yumurta
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Geniş bir kâseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılıp iyice sıkılmış ve ufalanmış ekmeği, 1 yumurtanın akını (sarısını üzerine kullanılacak), tuz, karabiber ve kimyonu koyup, tüm malzeme iyice birbiriyle özleşinceye kadar yoğurun. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirip tekrar yoğurun. Fırını 180 derecede ısıtın. Orta boy bir fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Yoğurduğunuz harcı uzunlamasına yuvarlayarak silindir haline getirip tepsiye koyun, elinizle bastırarak yaklaşık 1,5- 2 parmak kalınlığında incelterek tepsiye yayın. Tam ortasına yine uzunlamasına haşlanmış iki yumurtayı, havucu ve bezelyeyi yerleştirin. Elinizi ıslatarak, yaydığınız köfteyi iki kenarı üstte birleşecek şekilde silindir haline getirin. Birleşme yerlerini iyice kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, küçük parçalar halinde kalan margarini koyun. Fırının orta rafında nar gibi oluncaya kadar pişirin, dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
ham-et 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95373 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2014 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Az yağlı koyun kıymasına ekmek içi, yumurta, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, soğan rendesi, çok az su karıştırılarak iyice yoğrulur. Malzemenin hepsine büyük uzun kalın silindir şekli verilir. Yağlanarak tepsi ile sıcak fırına konulur. Roti usulü pişirilir.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
fado 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2013 
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93619 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 havuç
 
2 haşlanmış yumurta
 
1 çay bardağı bezelye
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
 
 
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Düz bir zemine yayıp içine haşlanmış havuç ve haşlanmış yumurtayı yerleştirip kapatın. Uzun bir silindir şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra fırın kabına alıp 200 derecede 40 dakika pişirin. Üzerine salçalı su döküp 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Yanlarına haşlanmış patates ve havucu dizip servis tabağını süsleyin. Domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84445 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012 
4,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
5 dilim beyaz ekmek içi
 
750 gram az yağlı koyun kıyması
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1/2 kahve kaşığı kimyon
 
1 adet rendelenmiş soğanın suyu
 
1/2 kahve fincanı su
 
6 adet kuzu gömlek yağının yarısı
 
1/2 su bardağı Sebze Karışımı,
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
 
1) Ekmek içini bol suda 5 dakika ıslayıp, sıkıp bir tabağa çıkarınız. Gömlek yağı hariç bütün malzemeyi ilâve edip yoğurunuz.
 
2) Gömlek yağını sıcak suda 5 dakika ıslayıp masanın üzerine seriniz.
 
3) Köfteyi bir oklava kalınlığında yuvarlayıp gömlek yağının üzerine koyunuz ve sigara sarar gibi sarınız.
 
4) Küçük bir tepsinin dibini hafif yağlayıp köfteyi ilâve ediniz. Ortadan hızlı fırında 30 dakika pişirip Sebze Karışımı'nı ilâve ederek 3-4 dakika pişirip fırından çıkarınız.
 
5) Köfteyi bir kaba çıkarıp sebze dökülmeden yağını süzdürüp ununu ilâve ediniz. 1 dakika karıştırıp salçasını ilâve ediniz. 1 dakika karıştırıp salçasını ilâve ediniz. 10 dakika daha kaynatıp süzdürünüz.
 
6) Köfteyi bir servis tabağına dilimleyip sosunu da ayrı olarak servis yapınız.
 
 
Not: Dalyan Köftesi'ni, sararken köftenin ortasına boydan boya 8 dakika haşlanmış yumurta dizerek hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72580 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
3,056 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
750 gram dana kıyma
 
Rendelenmiş 1 büyük boy soğan
 
5 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
 
1 yumurta
 
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 yumurtanın sarısı
 
İçine:
 
1 su bardağı havuç , patates ve bezelye garnitürü
 
Katı pişmiş 3 yumurta
 
Haşlanmış orta boy 2 havuç
 
 
Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine yumurta sarısı hariç tüm köfte malzemesini ekleyerek iyice yoğurun. Buzdolabında 2 saat bekletip yeniden yoğurun. Kullanacağınız fırın tepsisine harcı elinizle bastırarak yayın. Ortasına garnitürü koyun, yumurtaları ve havuç ları bütün olarak tam ortasına dizin. Kıymanın kenarlarını ortaya toplayarak rulo haline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepside biriken yağa 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Hazırladığınız bu sosu servis yaparken rulo köftenin üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Dalyan Köfte | 
  | 
ismail abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2011 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65524 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011 
5,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
750 gr. orta yağlı kıyma
 
3 adet yumurta
 
2 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı köfte baharı
 
1/2 çay bardağı hardal
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
1 demet maydanoz
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı konserve bezelye
 
Tuz
 
Alüminyum folyo
 
Süslemek için:
 
Ketçap
 
 
Kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve yenibaharı bir kabın içine koyalım. Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım. Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım. Alüminyum folyonun üzerine çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı, elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine de patates püresini yayalım. Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim. Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi orta ısılı fırında pişirdim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım. Köfteyi dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |