| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çullu Köfte (Hatay) | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8952 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,015 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
200 gr kıyma
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet büyük baş soğan
 
1 tutam maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
karabiber
 
kızartmak için yağ
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Kıyma, bulgur, ince ince kıyılmış maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alın.Elinizi sık sık ıslatarak bütün malzemeyi birbirine iyice karıştırın.Yoğurup sakız kıvamında bir malzeme elde edin.Bu malzemeden, köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın ve şekil verin. Bir tencerede üç bardak suyu kaynatın. İçine tuz atın. Köfteleri yaklaşık 8 dakika kadar haşlayın.Daha sonra kevgirle alın.Bu arada yumurtanın içine bir çimdik tuz atıp, çırpın. Suyu iyice süzülünce, köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartın.Sıcakken veya dilerseniz soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
 
Çullu Köfte (Hatay) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34073 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım Kg. kıyma
 
2 avuç köftelik bulgur
 
1 baş soğan
 
1 bağ maydanoz
 
3 yumurta
 
kimyon
 
karabiber
 
yağ
 
 
Yapılışı:
 
Kıyma, bulgur, ince kıyılmış soğan, maydanoz ve baharatlar,birbirine karıştırılır. Arada eller ıslatılmalıdır.
 
Sakız kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, ve kaynayan tuzlu suya atılır.
 
Piştikten sonra kevgirle alınır.
 
Yumurtalar çırpılır ve suyu süzülen köfteler yumurtaya bulanıp kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çullu Köfte (Hatay) Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |