|
Çubuk Börek |
 |
mehmet abi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2019
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151535
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2020
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 adet yufka
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, sivri biber, kıyma ve baharatları karıştırıp yumuşamaları için su ekleyip yoğurun. İlk yufkayı tezgaha yayıp ortadan ikiye bölün.
Yarım yufkanın uç kısmına kıymayı uzun bir şekilde yerleştirin. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Yufkaların uç kısmını yapışması için hafifçe ıslatın. Sardığınız uzun çubuk şeklindeki yufkayı
ikiye bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

|
Çubuk Börek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183892
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
200 g beyaz peynir ya da lor peyniri
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 yumurta akı (börekleri kapatmak için)
Sıvı yağ (ayçiçek ya da mısırözü)
İsteğe bağlı iç harç alternatifleri:
Haşlanmış ve ezilmiş patates + baharat
Kaşar peyniri rendesi
Kavrulmuş kıyma + soğan karışımı
Bir kapta beyaz peyniri ufalayın, doğranmış maydanozla karıştırın.
Her bir yufkayı önce ortadan ikiye, sonra her yarımı 3-4 uzun şerit hâlinde kesin (dikdörtgen ya da uzunlamasına üçgen gibi). Amacımız uzun, sarılabilir parçalar elde etmek.
Her yufka şeridinin bir ucuna harçtan koyun. Sigara böreği gibi sıkıca sarın. Uç kısmını yumurta akına batırarak yapıştırın ki pişerken açılmasın.
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Börekleri altın sarısı renk alana kadar, her iki tarafı da eşit olacak şekilde kızartın. Yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Yanına domates dilimleri, yeşillik ya da yoğurtlu bir sosla birlikte sıcak sıcak servis edebilirsin.
Not: Soğuduğunda bile çıtırlığını korur, çıtır çubuklar şeklinde kavanoza koyup saklayabilirsin.

|
|