| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çorum Mutfak Kültürü | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179167 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Kenan Pala
 
 
Orta Karadeniz yöresinde olmasına karşın daha çok Orta Anadolu mutfağı özellikleri taşıyan Çorum ilinde koyun eti ile yapılan yöresel yemekler ağırlıktadır.
 
İskilip Dolma, lezzetlerinin en bilinenidir. Büyük kazanlarda etler dipte pişirilirken, pirinçler ise sacayağı üzerinde ve "ca" torbalarda pişirilir. Kazanın ağzı hava girmesini önlemek için kapalıdır ve sadece küçük bir açıklık buharın çıkmasına izin vermektedir. Genellikle düğünlerde sunulan ve odun ateşinde pişirilen bir yemektir.
 
Geleneksel olarak baklava, börek, çörek ve mantı gibi hamur işleri de yaygındır.
 
 
 
  
 | 
 
Çorum Yemek Kültürü | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31570 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008 
2,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir. İlin özgün yemekleri arasında Mayalı, (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı), Yanıç, Cızlak, Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit, İskilip Dolması, Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çorum Yemek Kültürü Tarifleri Diğer Konular
 | 
 
 
 
 |