|
|
Corndog |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178878
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
6 adet sosis
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet büyük yumurta
Tahta çubuklar veya şiş çubukları
Kızartma yağı (ayçiçek yağı veya bitkisel yağ)
Sosisleri paketlerinden çıkarın ve kurulayın. Sosislerin her birini uzunlamasına tahta çubuklara geçirin. Her bir çubuğun ucunu sosisin iç kısmına doğru hafifçe ittirin.
Derin bir kasede, mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir kasede, süt ve yumurtayı iyice çırpın.
Süt ve yumurta karışımını kuru malzemelerin bulunduğu kaseye ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamur, pancake hamurundan biraz daha kalın bir kıvamda olmalıdır.
Derin bir tencereye veya kızartma tenceresine yeterli miktarda yağ koyun ve ısınmaya bırakın. Yağ, yaklaşık 175°C sıcaklığa ulaşmalı.
Sosisleri hazırladığınız hamura batırın. Hamurun sosisin her tarafını kaplamasını sağlayın. Hamurun sosislere iyice yapışması için sosisleri hamur kabının kenarına sürterek fazla hamuru alın.
Hamura buladığınız sosisleri dikkatlice sıcak yağa bırakın. Altın sarısı ve çıtır bir kıvama gelene kadar yaklaşık 3-5 dakika kızartın. Aynı anda birkaç sosis kızartabilirsiniz, ancak tencereyi aşırı doldurmamaya dikkat edin.
Kızaran corndog'ları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.
Sıcak corndog'ları ketçap, hardal veya sevdiğiniz başka bir sos ile servis edin.
|
Corn Dog |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180074
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2024
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet sosis (isteğe göre tavuk veya dana sosis)
6 adet çubuk (dondurma çubuğu veya tahta şiş)
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 büyük yumurta
3/4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kızartmak için sıvı yağ (derin kızartma için)
Sosislerin her birini uzun çubuklara geçirin. Hazırladığınız sosisleri buzdolabında bekleterek soğutun, böylece kaplamaya daha kolay tutunurlar.
Bir kapta mısır unu, un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını çırpın.
Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamur, koyu kıvamda olmalıdır. Eğer hamur fazla akışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Derin bir tencerede veya kızartma tavasında sıvı yağı orta ateşte ısıtın. Yağ yeterince kızgın olduğunda hazır olacaktır.
Hazırladığınız soğuk sosisleri, hamura batırın. Hamurun tüm sosisin etrafını iyice kapladığından emin olun. Eğer hamur sosisin üzerine tam oturmuyorsa, kaşık yardımıyla üzerine dökebilirsiniz.
Hamura bulanmış sosisleri kızgın yağa dikkatlice bırakın ve altın rengi olana kadar 3-4 dakika kızartın. Her tarafının eşit şekilde piştiğinden emin olun.
Kızaran Corn Dog’ları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını süzdürün. Ketçap, hardal veya isteğe göre soslarla sıcak servis edin.
|
|
Corndog Tarifleri Kore Yemekleri
|
|