Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Çörekotlu Çörek (3 adet - 97,488 defa bakıldı)

Çörekotlu Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çörekotlu Çörek

antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc38271
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
2,388 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
10 gr. çörek otu
100 gr. tereyağı
2 Yumurta
10 gr. maya
2 tutam tuz.
5 Çorba kaşığı süt

Bir kap içinde mayayı süt ile eziniz.
50 gr. un ilâve ediniz. Ilık bir yerde mayayı üretiniz.
200 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını açınız. Tuz serpiniz. 100 gr. tereyağı unun ortasına koyunuz. Bir yumurta kırınız.
Yağ ve yumurtayı iyice eziniz.
Ürettiğiniz mayayıda hamura karıştırarak yuğurunuz.
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek ılık bir yerde tekrar kabarmaya bırakınız.
Üzerine un serpilmiş hamur tahtasında ceviz büyüklüğünde bezeler yapınız.
Tahta üzerinde her bir bezeyi uzunlamasına yuvarlayarak uzatınız.
Çubuk biçiminde uzatılan hamurların her iki ucunu birleştirerek küçük halkalar yapınız.
Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz ve çörekotu serpiniz. Orta ısıda fırında pişiriniz.


Çörekotlu Çörek

ferda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc40581
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,304 defa indirildi / yazdırıldı




5,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı su
2 yumurta sarısı
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı tuz
biraz çörek otu

Un bir tepsi içine ortası havuz gibi açılır, yağ, tuz ve su konularak karıştırılır, iyice yoğrulur. Hamur bir iki saat dinlendirildikten sonra yarım parmak kalınlığında küçük parçalar halinde yuvarlanır. İçice geçmiş iki simit şeklinde kıvrılır, hafif ıslatılmış bir tepsiye dizilir. Bir küçük kâsede iyice çırpılan yumurta sarıları fırçayla üzerine sürülür. Çörek otları da serpildikten sonra orta ısılı fırında yirmi dakika pişirilip çıkarılır, servis yapılır.


Çörekotlu Çörek

miraç onat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc141690
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
689 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş ılınmış)
3 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Yaklaşık 2 katı kadar kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın. Her bir bezeyi, unlanmış tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın ve kendi çevresinde sararak, salyangoz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin.
Çörekleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika üstleri altın sarısı rengi oluncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.







Çörekotlu Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(3 adet Çörekotlu Çörek 97,488 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort