| 
 
 
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182785 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr dana bonfile veya kuşbaşı et
 
3 adet büyük boy patates
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patatesleri jülyen doğrayın ve bol yağda kızartarak servis tabağına alın.
 
Yoğurdu sarımsakla karıştırın ve patateslerin üzerine gezdirin.
 
Tavada tereyağını eritin, eti ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Üzerine baharatları ve salçayı ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Yumuşayan etleri yoğurdun üzerine yerleştirin ve erittiğiniz tereyağlı salçalı sosu gezdirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179386 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024 
156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuşbaşı et
 
4 adet patates
 
Yarım çay bardağı mısır un
 
Pul biber
 
Tuz
 
Yağ
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Doğrayıp hazırlanan etlerimize tuz ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Biraz haşlanınca suyunu süzüp yağda kavuruyoruz üstüne pul biber ekleyip altını kapatıyoruz.
 
Patatesleri soyup kızartma şeklinde doğrayıp süzüyoruz.
 
Üstüne yarım çay bardağı mısır unu ekleyip karıştırıyoruz daha sonra kızartıyoruz.
 
Önce patatesleri tabağa diziyoruz üstüne sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz onun üstüne de etimizi bırakıyoruz süsleme için üstüne maydanoz koyabilirsiniz.
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178408 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024 
154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Et İçin:
 
500 gram dana bonfile (ince şeritler halinde kesilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
 
Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
 
Patates İçin:
 
4 adet büyük boy patates
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Sos İçin:
 
2 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Tuz
 
Domates Sosu İçin:
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz ve karabiber
 
 
İnce şeritler halinde kesilmiş dana bonfileyi bir kaseye alın.
 
Üzerine zeytinyağı, kekik, kimyon, kırmızı biber, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin.
 
İyice karıştırıp, eti buzdolabında en az 1 saat marine edin. Bu işlem, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.
 
Patatesleri ince kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
 
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak bir kenara alın.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, rendelenmiş domates ve biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, sos koyulaşana kadar pişirin.
 
Marine edilmiş eti yüksek ateşte, tavada hızlıca soteleyin. Etin suyunu salıp çekmesini bekleyin, bu şekilde etler daha lezzetli olacaktır.
 
Servis tabağına önce kızarmış patatesleri yayın.
 
Üzerine sotelediğiniz etleri yerleştirin.
 
Yoğurt sosunu ve ardından domates sosunu gezdirin.
 
İsteğe bağlı olarak, üzerine taze yeşillikler veya ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166591 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2022 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
4-5 tane patates
 
500 gr bonfile et
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kekik Kızartmak için sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
Sos için;
 
2-3 kaşık sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
2-3 tane domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Üzerini süslemek için arzu edilirse maydanoz
 
 
Patatesler yıkanıp soyulur. İnce kibrit çöpü gibi doğranır (jülyen). Kızgın yağa azar azar atıp karıştırdıktan sonra çıtır olana kadar kızartılır. Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağı alınır.
 
Etler ince şerit halinde doğranır. Baharat ve zeytinyağı karışımının içine konulur. Tuz eklenmez yoksa etler 
 
sertleşir, tuz pişmeye yakın konulur. İyice karıştırdıktan 2-3 saat kadar dolapta dinlendirilir.
 
Genişçe bir tavada ağzı açık bir şekilde ara sıra karıştırarak kavrulur. Gerekirse tereyağı eklenerek kızarana kadar kavrulur. Sos için yağla dövülmüş sarımsak kavrulduktan sonra salça ve domates rendesi eklenerek 5-10 dakika pişirilir. Servis tabağının altına patatesler konulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır. Üzerine etler yayılır. En üste de sıcak sos dökülür.
 
 
 
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163003 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022 
415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.fakir.com.tr
 
 
500 gr. dana antrikot
 
4-5 adet kızartmalık patates
 
1 çay bardağı domates sos
 
Kızartmak için Malzemeler
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
Yoğurt sos için Malzemeler
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Dana antrikotu ince şeritler (jülyen) halinde, patatesleri ise ince ince doğrayıp soğuk su ile nişastası gidene kadar yıkayıp süzün. Sarımsak ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
 
Cuisinier’i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Kızartma” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
 
Cuisinier’in pişirme haznesine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek jülyen doğradığınız antrikotları soteleyin. Sotelediğiniz antrikotları başka bir kaba alıp, kızartma için Cuisinier’in pişirme haznesine 2 su bardağı sıvı yağ ekleyin ve uygun sıcaklığa geldiğinde patatesleri kızartmaya başlayın.
 
Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine çıkarıp tuz ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157235 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021 
680 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana bifteği
 
2 adet kuru soğanı
 
1 çay bardağı sütü
 
2-3 adet patates
 
2 adet büyük boy domatesi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Sosu için:
 
2 adet büyük domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Çökertme kebabının sosu için de 2 adet büyük boy domatesi rendeliyoruz. Zeytinyağını tavamıza döküp rendelediğimiz domatesleri başta bir kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve kenarda kıvama gelmesini bekliyoruz. Diğer yandan ince ince doğradığımız patatesleri kızartıyoruz.
 
Kızarttığımız patatesleri bir kâğıt havlunun üzerine alıyoruz ki fazla yağını çeksin.
 
Yarım kg dana bifteği, uzun şeritler halinde kesiyoruz.
 
Biftek yerine bonfile de kullanabilirsiniz. İnce şeritler halinde kestiğimiz etimizi bir karıştırma kabına alıyoruz.
 
2 adet kuru soğanı küçük küçük doğruyoruz.
 
Ardından bu küçük küçük doğradığımız soğan parçacıklarını alıp suyunu etimizin üzerine sıkıyoruz.
 
Soğan dışında ekleyebileceğimin sadece bir şey kalıyor oda süt.
 
1 çay bardağı sütü karıştırma kabımıza döküp iyice karıştırıyoruz ve en az 2 saat bu şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz.
 
Patateslerimizi soyup olabildiğince ince şekilde patates kızartması şeklinde doğruyoruz.
 
Doğradığımız tüm patatesleri soğuk su içerisine eklememiz gerekmekte.
 
Bu sayede patatesle nişastasını suya salacak ve patateslerimiz kızartırken birbirine yapışmayacak ve kıtır kıtır olacak.
 
Belli bir süre sonra patateslerimizi alıp iyicene kurulayıp bir kenara alıyoruz.
 
Patatesleri büyük bir tabağa alıp üzerine süzme yoğurdumuzu sürüyoruz. Kıvama gelen domates sosumuzu da yoğurdun üzerine ekleyip iyice yayıyoruz. Domates sosumuzun üzerine ne pişirdiğimiz etleri koyuyoruz.
 
İsterseniz tabağın köşelerini közde biber ile de süsleyebilirsiniz. Çökertme kebabımız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152654 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020 
1,002 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
Eti için:
 
300 gram dana kontrfile
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Et marinasyonu için:
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/2 su bardağı süt
 
1 su bardağı soda
 
1 yemek kaşığı tereyağı(pişirmek için)
 
Kibrit patates için:
 
2 adet orta boy patates
 
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
 
Domates sosu için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 adet rendelenmiş domates
 
Servisi için:
 
4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
 
 
Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
 
Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
 
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
 
Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
 
Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
 
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın. Kibrit patateslerin daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız az miktarda nişastayla karıştırın. Sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartın.
 
 
 
  
 | 
Çökertme Kebabı | 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140355 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
400 gram biftek
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Kekik
 
1 adet orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı sirke
 
2 adet orta boy patates
 
Patates kızarması için sıvı yağı
 
Domates sosu için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı domates rendesi
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Servis için
 
4 adet sivri biber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Öncelikle et biftekleri ince bir jekilde doğrayın. Etler, jülyen biçiminde doğranacak.
 
Sarımsak ve soğanı doğrayıp bir kaba alın, üzerine yağı ve sirkeyi de koyduktan sonra etleri ilave edin ve karıştırın.
 
Üzerini streç film ile kapatın ve etleri marine olması için kenara alın.
 
Daha sonra zeytinyağını küçük bir tavaya alıp kızdırın, salçayı ilave ettikten sonra kokusu çıkıncaya dek kavurun.
 
Domates rendesini ilave ederek suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
 
Tuzunu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
 
Patatesleri ince ince kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Bol yağda kızartmaya başlayın.
 
Büyük ve geniş bir tavaya etler için yağı ekleyin, kızdırın. Etleri ilave edip sotelemeye başlayın. Etler kendini çekmeye başlayınca baharatlarını da ilave edin, 2 dakika daha pişirin.
 
Servis tabağına ilk olarak kızarttığınız ince domatesleri alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
 
Domates sosunu ve sotelediğiniz etleri ilave ederek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |