| 
 
 
 | 
Çökelekli Çiğ Köfte (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32129 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Çiğ köftelik bulgur bir kapta ılık suyla ıslatıldıktan sonra bir müddet bekletilir. 15-20 dk. kadar sonra yağ, çökelek, baş soğan, karabiber, tuz ve kırmızıbiber eklenerek birlikte yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yeşil soğan ve maydanoz da katılarak tekrar yoğrulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra küçük parçalar halinde avuçta hafif sıkılarak tabaklara alınır. Marul yaprağıyla servis yapılır.
 
 
 ML® Çiğ Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
ÇÖKELEKLİ ÇİĞ KÖFTE (Malatya) | 
  | 
solmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2009 
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33244 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009 
2,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
250 gr. çiğ köftelik bulgur
 
250 gr. çökelek
 
1 kuru soğan
 
2 sap taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı katıyağ
 
kırmızıbiber
 
karabiber.
 
 
Bulguru ılıksuyla ıslatın ve üstünü örterek 15 dk. bekletin. Üzerine, doğranmış kuru soğan, çökelek, yağ, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyip çiğ köfte gibi ezerek yoğurun. İnce kıyılmış taze soğanla maydanozu da ekleyerek tekrar yoğurun. Çiğ köfte gibi sıkarak köfteler yapın.
 
 
 ML® Çökelek Salatası için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |