| 
 
 
 | 
Çökelekli Börek | 
  | 
kutlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2012 
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79226 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012 
2,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un 
 
1 çay bardağı su  
 
Yarım çay kaşığı tuz 
 
Yarım demet taze soğan 
 
Yarım demet maydanoz ve taze nane  
 
4 çorba kaşığı çökelek peyniri 
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber 
 
 
Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın. Peynirle harmanlayıp karıştırın. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi içine doldurup kenarları içe doğru kapatın. Sıvı yağda sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "leylifer" tarafından gönderildi. 24.11.2017
  
 | 
Çökelekli Börek | 
  | 
ciğercan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2015 
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106330 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2015 
2,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200 gram beyaz peynir
 
100 gram lor peyniri
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
 
Derin bir kabın içine beyaz peyniri ve lor peynirini koyup ezin. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu koyup karıştırın. Yumurtayı bu karışımın içine kırıp karıştırın. Yuvarlak derin bir kabın içine yufkalardan bir tanesini koyun, sıvı yağ ve çiğ kremayla ıslatın. Üzerine diğer yufkayı koyup yine kremalı karışımıyla ıslatın. Peynirli iç malzemeyi üzerine doldurun ve kenarlardaki sarkan yufkaları peynirlerin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar 35 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Çökelekli Börek | 
  | 
leylifer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129976 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017 
4,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Çökelek için:
 
500 gram kaymaksız yoğurt
 
250 ml süt
 
Tuz
 
Börek için:
 
1 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
1/2 çay bardağı ceviz
 
Maydanoz
 
Çörekotu
 
 
Yoğurt, süt ve tuz çok kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kaynatılır.
 
Kaynayıp kesilen yoğurdun altı kapatılıp 2 saat kadar çökmesi beklenir.
 
Üstteki sulu kısım bir kepçe yardımı ile alınır.
 
Kalan kısım, tülbent yardımı ile bir gece boyunca buzdolabının içinde süzülür.
 
Hazırlanan çökeleğin içine ince kıyılmış maydanoz, ceviz ve yumurta beyazı ilave edilir.
 
8e bölünen yufkalara iç harçtan konulup, sigara böreği gibi sarılır.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpildikten sonra, önceden 175 dereceye ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Çökelekli Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181773 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2025 
104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
300 gram çökelek
 
1 adet soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta (üzeri için)
 
Tuz ve karabiber (isteğe göre)
 
1/2 çay bardağı su
 
 
Çökeleği bir kaseye alın. Eğer soğan kullanıyorsanız, ince ince doğradığınız soğanları çökelek ile karıştırın.
 
Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.
 
Yufkaları tezgaha serin ve her birini üçgen şeklinde kesin.
 
Bir çay bardağı sıvı yağ ve sütü karıştırın, bu karışımı yufkaların her birine sürün.
 
Hazırladığınız çökelek harcını, yufkaların geniş kenarına eşit şekilde yayın.
 
Yufkayı sararak rulo şeklinde sarın ve uç kısımlarını kapatın.
 
Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürün.
 
180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Çökelekli böreğinizi sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt ile mükemmel bir ikili oluşturur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |