| 
 
 
 | 
Çökelek Salatası (Malatya) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171267 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023 
296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
500 gr taze çökelek 
 
4-5 tane yeşil soğan 
 
1 demet maydanoz 
 
8-10 dal dereotu 
 
Tuz 
 
Kırmızı pul biber 
 
Zeytinyağı 
 
 
Geniş bir salata tabağına çökeleği alın. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu temizleyin, iyice yıkayın. Bezle fazla suyu alarak incecik doğrayın.
 
Servis tabağının içindeki çökeleğin içine katın.
 
Tuz, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
 
 
Not: Bu salata kahvaltı ve ara öğün (ikindi) yiyeceklerindendir. Malatya’da, çökelek, mutfaklarda yaz ve kış aylarında çok tüketilen bir süt ürünüdür. Tereyağı ile birlikte tüketilir.
 
 
 
  
 | 
Çökelek Salatası (Malatya) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107380 
Gönderme Tarihi: 06.May.2015 
2,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. çökelek
 
150 gr. yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu (8-10 dal)
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Biraz zeytinyağı
 
 
Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır. Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytinyağı katılarak iyece karıştırılır, servis tabağına alınır.
  
 | 
Çökelek Salatası (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32273 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
2,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Çökelek, yeşil soğan ve dereotundan yapılır. Çökeleğin üzerine yeşil soğanlar ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu da aynı şekilde doğrandıktan sonra, tuzu ve kırmızı biberi eklenir ve hep birlikte karıştırılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |