|
|
Çok Çikolatalı Pasta |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121773
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2016
957 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek Hamuru için:
1 ½ Çay Bardağı Buğday Unu (125-130g)
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Süt Kreması (105ml)
3 Adet Yumurta
Tereyağ (50-55g) (veya 1 Çay Bardağı Fındık Yağı)
1 ½ Su Bardağı Toz Şeker (260g)
1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 Yemek Kaşığı Pakmaya Kakao (5g)
Bitter Çikolata (150g)
½ Çay Kaşığı Tuz Çikolatalı Biberli
Krema İçin:
1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
2 Su Bardağı Soğuk Süt (400ml)
2 Çay Kaşığı Toz
2 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
Bitter Çikolata (100g)
1 Çay Bardağı Damla Çikolata
Üzeri için:
İsteğe Göre Çikolata Rendesi veya Pakmaya Pudra Şekeri
Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
Unu eleyerek karıştırma kabına aktarın, tereyağını da ekleyip parmak uçlarınızla ovuşturarak kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
Üzerine Pakmaya Vanilyalı Puding ve diğer malzemeleri ekleyip, 5-6 dakika ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edinceye dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından alınca, oda sıcaklığında 5 dakika bekletip, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
Yıldız şeklinde kurabiye kalıpları veya kitabın sonundaki çizimleri kullanarak kurabiyelerinizi kesip, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden 180°C ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra ızgara telinde soğutup servis yapın veya istediğiniz kurdele veya paketle hediyelik olarak hazırlayın.
|
Çok Çikolatalı Pasta |
|
Nur Bay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147137
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2019
873 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 paket Pakmaya Pandispanya Un
6 yumurta
1 çay bardağı (35-40 g) Pakmaya Kakao
3 yemek kaşığı (35-40 ml) süt
3 yemek kaşığı (35-40 ml) sıvı yağ
Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:
3 paket Pakmaya Çikolatalı Pasta Kreması
4,5 su bardağı (900 ml) soğuk süt
3 yemek kaşığı (75 g) yumuşak margarin
Pakmaya Bitter Vermisel
Süslemek için:
Bitter Çikolata Kaplı Boncuk
3 yemek kaşığı (150 g) Pakmaya Kakaolu Pasta Jeli
Bitter Vermisel Pasta Süsü
3 yemek kaşığı su (35-40 ml)
Ara katmanlar ve üstü için Pakmaya Çikolatalı Pasta Kremasını, margarinİ ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü krem haline gelene dek önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpın.
Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Pandispanya için fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Çırpma kabında yumurtaları, sütü, yağı, Pakmaya Kakaoyu ve Pakmaya Pandispanya Ununu ekleyip mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5-6 dakika çırpın.
Pandispanya hamurunun 1/3ini yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalan 2/3sini aynı boyutta başka bir yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Az hamur döktüğünüz pandispanyayı 25 dakika pişirip fırından alın. Diğer hamuru 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
Pandispanya hamurları oda ısısında soğumaya bırakın.
Pandispanyaları kalıptan çıkarın ve fazla harç koymuş olduğunuz pandispanyayı uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile tam ortasından enine ikiye kesin.
Tabana hazırlamış olduğunuz kremanın 1/4ini isterseniz sıkma torbası, isterseniz spatula yardımı ile yayın. Üzerine Pakmaya Pasta Süsü Bitter Vermisel serpin.
Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın. Bu katman için de aynı işlemi yapın ve üzerine son katmanı yerleştirin.
Elinizde kalan krema ile pastanın her tarafını kaplayın. Pastanın üzerine uygun uç taktığınız sıkma torbası yardımı ile krema sıkarak dekoratif şekiller oluşturun.
Dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabına kaldırın.
Bir kapta Pakmaya Çikolatalı Pasta Jelini suyla karıştırarak inceltin. Jelli karışımı dinlenen pastanın üzerine bir kaşıkla dökün. Üzerine Bitter Çikolata Kaplı Boncuk serpin.
Pastanın kenarlarına Bitter Vermisel Pasta Süsü serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Çok Çikolatalı Pasta Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|