|
|
Çok Çikolatalı Cupcake |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121367
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2016
943 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek Hamuru için:
4/5 Su Bardağı Buğday Unu (80g)
1 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (2g)
2 Yumurta
7 Yemek Kaşığı Tereyağı (100g)
1 1/2 çay bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (80-90g)
2 Yemek kaşığı Pakmaya Kakao (10g)
Bitter çikolata (100g)
1 Çay Bardağı Tuz (1,5g)
1 Çay Bardağı Damla Çikolata (70g)
Krema için:
10 Yemek Kaşığı Tereyağı (150g)
1 1/2 Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri(90g)
1 paket Pakmaya Krem Şanti (75g)
1 1/2 Çay Bardağı Soğuk Süt (150ml)
Bitter Çikolata (100g)
Süsleme (isteğe göre) :
Çikolatalı Şekerlemeler
İnce Rendelenmiş Bitter Çikolata
Cupcake tarifi, çikolatanın eritilmesi, kuru karışımın ve yaş karışımın hazırlanması olmak üzere üç temel adımla başlar.
Önce tencerede kaynayan suyun üzerine (benmari usulüne uygun şekilde) yerleştirdiğiniz benmari tavasında beyaz ve siyah çikolatalarınızı kısık ateşte eritin.
Unu, Pakmaya Kabartma Tozunu, Pakmaya Kakaoyu eleyerek bir kaba koyun ve bir tutam tuz ekleyerek karıştırın.
Oda sıcaklığında olan iki yumurtayı ve Pakmaya Pudra Şekerini mikserle 5-6 dakika kadar yüksek devirde çırparak karıştırın.
Bu işlemlerden sonra erimiş çikolatanın yanında kuru ve yaş olmak üzere iki karışım elde etmiş olacaksınız.
Sırasıyla, önce Ben-mari usulü erimiş çikolata, sonra kuru karışımı, yumurtalı karışıma sırasıyla bir spatula yardımıyla yavaşça yedirin. Damla çikolatayı ekleyerek karıştırın.
Elde ettiğiniz cupcake hamurunu sıkma torbası ya da bir kaşık yardımıyla kalıplara yarısı boş kalacak şekilde doldurun ve önceden 165 °C ısıtılmış fırında pişirin.
|
Çok Çikolatalı Kapkekler |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121354
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2016
946 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek Hamuru için:
1 Su Bardağı Buğday Unu (80g) (1 Su Bardağından Biraz Az)
1 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (2g)
2 Adet Yumurta
Tereyağı (100g)
1 ½ Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (80-90g)
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Kakao (10g)
Bitter Çikolata (100g)
1 Çay Bardağı Damla Çikolata (70g)
½ Çay Bardağı Fındık Kırığı
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
1 Çay Kaşığı Tuz (1,5g)
1 Tutam Karabiber
Krema için:
1 Paket Pakmaya Krem Şanti (75g)
1 Su Bardağının 2/3ü Kadar Süt (150ml)
1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
3 Yemek Kaşığı Pakmaya Kakao
½ Çay Bardağı Damla Çikolata
Süsleme için (isteğe göre) :
Çikolatalı Şekerlemeler
İnce Rendelenmiş Bitter Çikolata
Fırınınızı önceden 165oC derece ayarlayın ve ısıtın.
Tencere veya çaydanlık üzerinde ikinci bir ısıya dayanıklı kapta veya ben-mari tavasında çikolatalarınızı eritin.
Un, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu, Pakmaya Kakao, tarçın ve karabiberi birlikte eleyerek karıştırma kabına aktarın ve bir tutam tuz ekleyerek karıştırın.
Yumurta ve Pakmaya Pudra Şekerini mikser yardımı ile 5-6 dakika yüksek devirde çırparak karıştırın.
Sırasıyla, önce ben-mari usulü erimiş çikolata, sonra kuru karışımı, yumurtalı karışıma sırasıyla bir spatula yardımıyla yavaşça yedirin. En son fındık ve damla çikolatayı ekleyerek karıştırın.
Elde ettiğiniz kapkek hamurunu sıkma torbası ya da bir kaşık yardımıyla içlerine kapkek kağıdı yerleştirilmiş mini kalıplara 2/3ünü dolduracak şekilde paylaştırın.
Önceden 165oC ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Kreması için, Pakmaya Krem Şantiyi paket arkasındaki talimata uygun olarak ama daha az süt ile, mikserle önce yavaş, sonra hızlı devirde çırparak hazırlayın.
Pakmaya Bitter Çikolatalı Pudingi ve Pakmaya Kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam edin. En son damla çikolataları da ekleyerek karışıma yedirin ve 2 saat buzdolabında soğutun.
Sıkma torbası ve uçları ile veya bir spatula yardımıyla soğuyan keklerin üzerine uygulayın.
Üzerine şekerlemeler ve çikolata rendesi ile süsleyip servis yapın.
|
|
Çok Çikolatalı Kapkekler Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|