|                                                    
| Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31) lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi
 
 
                   |   |  
|  |  
    |  | Sayfa:   « Önceki  1, 2, 3 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99  Sonraki » 
 |  |  
| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  | Kek yaparken dikkat edilecek hususlar
 
 1 Kek yaparken önce un elenir. Fırın tepsisıi veya kalıp yağlanır. (Margarin kağıdı ile tepsiyi yağlamak yeterlidir.)
 2 Şekerle yumurta çarpılmadan önce gerekli bütün malzemeler hazırlanır. Şeker, yumurta karışımı yeterli kıvama gelince bekletilmeden diğer malzemeler ilâve edilir. (Bekletilirse  sulanır ve kabarmaz.)
 3 Yumurta alüminyum kaplarda çarpılmaz. (Rengini bozar.)
 4 Yumurta şekerle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Elektrikli çarpıcı yoksa yumurtanın sarısı şekerle, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Akı ayrı bir yerde katı kar haline getirilir. Aklara önce şeker-yumurta sarısı karışımı katıp yedirilir, sonra elenmiş un ilâve ediHp kaşıkla karıştırılır.
 5 Kek hamurları daima ısıtılmış fırına konur. Fırının özelliğine göre hamur hazırlanırken (hazırlama durumu dikkate alınarak) fırın ısıtılır. Isısı ortadan  biraz hafif hararette olmalıdır.
 6 Pişerken fırın kapağı açılmaz.
 7 Termostatsız elektrikli fırınlar fazla ısındığından hamur pişerken arada bir fırın söndürülüp yakılır.
 8 Kekler pasta tenceresinde pişiriliyorsa ısısı ortadan hafif hararete ayarlanır.
 9 Kekler soğuduktan sonra kabından çıkarılır. Alt kısmı üste gelmek üzere servis tabağına yerleştirilip üzerine pudra şekeri serpilir.
 
 
   | 
 
   |  
    | Sayfa:   « Önceki  1, 2, 3 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99  Sonraki » |  
  |