| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 2 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı süt
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 150 g yumuşak margarin
 2 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
 0,5 çay bardağı fındık kırığı
 Kalıp:
 Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla süt, şekerli vanilin ve margarini ilave ederek toplam 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine meyve parçaları ve fındıkları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
 Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |