| 
 
 
 | 
Çoban Pilavı | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc834 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006 
3,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bulgur
 
Yarım su bardağı yeşil mercimek
 
4 dal yeşil soğan
 
1 orta boy kuru soğan
 
1 fincan kuşüzümü
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Tuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet taze nane
 
3 su bardağı su 
 
 
Zeytinyağında kuru soğan sotelenir. Pembeleştikten sonra yeşil soğan ilave edilir ve hemen ardından üç su bardağı su eklenir. Kaynamakta olan suya tuz , Süzgeçte ayrı ayrı yıkamış olduğumuz pirinç , bulgur ve daha önceden haşlamış olduğumuz mercimek ilave edilir. Yıkanmış kuşüzümü ve baharatımızı da ekledikten sonra ağzı kapalı tenceremiz harlı ateşte iki dakika kaynatılır ve hemen kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Son olarak iyice suyunu çeken pilavımızın üzerine taze nane yaprakları eklenir.
 
 
 ML® Çoban Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Çoban Pilavı | 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16849 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007 
2,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 adet taze soğan
 
250 gr. dana kuşbaşı
 
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
 
Tuz
 
 
Soğan kavrulur, biber, domates, et eklenir. Et suyunu salıp çekince haşlanmış pirinç ve nohut katılır. Piştikten sonra ince kıyılmış taze soğan, tuz eklenir, karıştırılır.
  
 | 
Çoban Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166744 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bulgur
 
4 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet orta boy patates
 
2 adet orta boy domates
 
2 su bardağı kaynamış koyun sütü veya su
 
Tuz
 
 
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Soğan hafif pembeleşince içine doğranmış biber ve bulgur katılarak üç veya dört dakika daha kavrulur. Süt, nohut büyüklüğünde doğranmış patates, kabuğu soyularak ince doğranmış domates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |