| 
 
 
 | 
Çoban Kebabı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7855 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2006 
4,813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram koyun eti
 
3 yemek kaşığı margarin
 
5 adet küçük kuru soğan
 
2 adet domates
 
5 adet patates
 
10 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Kemikli koyun eti kuşbaşı şeklinde doğranır. Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra dört parçaya ayrılır. Bir güvece et parçaları, soyulmuş bütün halde soğan, margarin, küçük doğranmış domates, sarımsak ve tuz eklenip orta ateşte pişmeye bırakılır. Domates ve et suyunu salıp çekmeye başlayınca patatesler ve ılık su eklenir. Güvecin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirilir. Etler yumuşayıp pişince kıyılmış dereotu serpilip ocaktan alınır. Sıcak olarak servise sunulur.
  
 | 
Çoban Kebabı | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10480 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006 
3,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gr koyun eti
 
3 çorba kaşığı margarin
 
çok küçüklerinden 250 gr soğan
 
orta boy 2 domates
 
irilerinden 4 patates
 
10 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
2 bardak su
 
Tuz
 
 
Kemikli et kayısı iriliğinde parçalara doğranır. Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür. Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır. Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır. Bir güvece et parçaları, ayıklanmış soğan, margarin, domates, ayıklanmış sarımsak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır. Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir ve güvecin ağzı kapalı olarak, yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir. Etler yumuşayıp pişince üzerine ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
  
 | 
Çoban Kebabı | 
  | 
teoman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24799 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram orta yağlı kuzu eti, kemiksiz
 
4 adet soğan
 
Biraz ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Taze nane
 
 
Etleri ufak ufak doğrayıp tencereye koyun. 15 dakika yağda kavurun. Soğanları iri iri doğrayıp tencereye katın. Tuzunu ve biberini koyup hafif ateşte ağzı kapalı 45 dakika pişirin. Üzerine taze nane koyun. Pilavla beraber servis yapın.
  
 | 
ÇOBAN KEBABI | 
  | 
Seval Hoşgör 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9903 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
2,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. parça koyun eti 
 
8 tane orta boy patates 
 
25 tane arpacık soğanı 
 
2 baş sarımsak «10-15 diş» 
 
1 küçük paket yağ 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 demet dereotu
 
2 bardak su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1-2 fincan hazırlanmış taze bezelye «var ise»
 
 
Bir tencereye konan yağ içinde, dış kabuklan ayıklanmış soğanlar bütün olarak 5 dakika kadar hafif börttürülür. Sonra buna yıkanıp suyu süzülmüş parça etler «kemikli olarak» ve ayıklanmış sarımsaklar ile kabukları sıcak suya sokulup çıkarılarak kolayca ve tamamen soyulmuş olan domatesler de doğranmış olarak ilave edilir, orta ateşte etler suyunu salıp tekrar çekene kadar 25 - 30 dakika süre ile pişirilir. Etler suyunu çekince, buna soyulup, çubuk şeklinde doğranmış veya dörde beşe bölünmüş olan patatesler ve su sıcak olarak katılır ve orta hararette etler iyice yumuşayıncaya kadar ortalama 45 - 50 dakika süre ile pişirilir. Sonra etlere, kıyılmış dereotu ve tuz da ilave edilip bir taşım daha kaynattıktan sonra tencere ateşten alınıp arzu edilirse haşlanmış tane bezelye ve bir miktar daha dereotu ilavesi ile sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
ÇOBAN KEBABI | 
  | 
diva 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.02.2009 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34030 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009 
2,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gram koyun eti
 
15 diş sarımsak
 
60 gram sadeyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)
 
1 demet dereotu
 
600 gram sarı patates (4 büyük)
 
250 gram arpacık soğanı (25 adet)
 
2 bardak  su
 
350 gram domates (2 orta)
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin, 25 adet arpacık soğanını, kemikli olarak küçük yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 900 gr. koyun eti, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 3 orta domates, 15 diş sarımsak ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı, et, domates ve soğan sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
 
2 Etler sularını çekince, bunlara; soyulmuş ve irice, dört köşe parçalara kesilmiş 4 büyük patates ile 2 bardak da su ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve etler iyice pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte aşağı yukarı bir, bir çeyrek - üç çeyrek saat arasında pişirmeli, sonra tencereye; kıyılmış 1 demet dereotu ilâve ederek tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
  
 | 
ÇOBAN KEBABI | 
  | 
ZerrinS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ege | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26773 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008 
2,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo  kuşbaşı koyun  eti
 
3 kaşık sadeyağ
 
5-6 adet arpacık soğanı
 
5 adet domates
 
16 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
4 adet patates
 
tuz
 
 
Sadeyağ bir tencereye konur. İçine yıkanmış parça etler, yağ, ayıklanmış arpacık soğanlar konur ve et suyunu çekene kadar pişirilir. Tencereye küçük doğranmış domatesler, sarımsak, tuz ilâve edilir, orta hararette 15 dakika pişirilir. Sonra haşlanmış patates zar kadar küçük parçalar halinde 2 bardak su ile tencereye konur, iki saat pişirilir. Sofraya götürürken üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
  
 | 
ÇOBAN KEBABI | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72841 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
750 gr kuzu kolu
 
1 adet kuru soğan
 
30 adet arpacık soğan
 
2 adet domates
 
3 adet patates
 
12 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
75 gr margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kemikli olarak ceviz büyüklüğünde kestiğimiz kuzu kolunu, ince kıydığımız kuru soğan ile birlikte margarinde iyice kavuralım. Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, etlere ilave edip, hep birlikte birkaç dakika daha kavuralım.
 
Üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, pişirmeye devam edelim. Etlerin pişmesine yakın, arpacık soğanları, sarımsakları, etlerin büyüklüğünde kestiğimiz patatesleri ve yeterince baharatı da katıp, hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
 
İnce ince kıydığımız dereotlarını da tencereye ilave edip, ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Çoban Kebabı | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100676 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
1,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 GR KOYUN ETİ(KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ)
 
2FİNCAN (SICAK)SU
 
NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE DAMLA SAKIZI
 
2 ÇORBA KAŞIĞI SANA
 
2BARDAK YOĞURT
 
1TUTAM TUZ
 
HAZIRLANIŞI
 
 
BİR TENCEREYE YAĞI VE ETLERİ KOYUN. KAPAK KAPATMADAN, BIRAKTIĞI SUYU ÇEKENE KADAR KARIŞTIRARAK KAVURUN. 2 FİNCAN SU EKLEYİN, KARIŞTIRIN. KISIK ATEŞTE KAPAĞINI KAPATARAK PİŞİRİN. T İYİCE PİŞİNCE,TUZ VE DÖVÜLMÜŞ SAKIZI SERPİP KARIŞTIRIN. YOĞURDU BİR ÇATALLA ÇIRPIN, SICAK KEBABIN ÜZERİNE DÖKEREK KARIŞTIRIN.
  
 | 
Çoban Kebabı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182884 
Gönderme Tarihi: 04.May.2025 
118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 adet patates (küp doğranmış)
 
2 adet havuç (halka doğranmış)
 
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet yeşil biber (doğranmış)
 
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın, kuşbaşı doğranmış etleri ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
 
Üzerine doğranmış biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
 
Salçayı ekleyip karıştırın, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyerek birkaç dakika pişirin.
 
Küp doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları ekleyin.
 
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin.
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
 
Yemeğinizi sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |