| 
 
 
 | 
Çoban Böreği | 
  | 
hacı anne 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.07.2011 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65610 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
4,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1/2 kg. ıspanak
 
4 orta boy patates (haşlanmış)
 
3/4 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
75 gr. kaşar rendesi veya beyaz peynir
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
tuz, karabiber
 
 
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve hiç su ilave etmeden, kendi bıraktıkları su ile hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayalım. Süzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım. İçine haşlanmış patates rendesini, yumurtaları, sıvı yağı, tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp galeta unu serperek ıspanaklı harcı fırın kabına alalım. Yemeği 220 derecede ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim ve fırından alalım. Ilıtarak servis yapalım.
  
 | 
Çoban Böreği | 
  | 
Mazlum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49588 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2010 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 6-8 kişilik:
 
2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
 
6-7 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı sumak
 
Karabiber
 
4 adet yufka
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
 
Böreğin iç harcını hazırlamak için; rendelenmiş hellim peynirini, ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, sumağı, karabiberi bir kaseye alarak karıştırın. Bir yufkanın tamamını düz bir zemine serin. Üzerine yağlı su gezdirin. Yufkanın yarısına hazırladığınız iç harcından kümeler halinde paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Rulet yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya az miktarda sıvıyağ koyup, börekleri sık sık çevirerek önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
ÇOBAN BÖREĞİ (sebzeli) | 
  | 
zeytuni 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64668 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011 
2,687 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1/2 kilo ıspanak
 
1/2 kilo patates
 
2 adet yumurta
 
3/4 çay bardağı sıvıyağ
 
1 demet maydanoz
 
3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 
2-3 çorba kaşığı galeta unu
 
3-4 çorba kaşığı un
 
Yeterince tuz, karabiber, pul kırmızı biber
 
 
Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra, tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
 
Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp, iri iri doğrayalım.
 
Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
 
Patates, ıspanak, yumurta, kaşar peynirinin yarısı, ince kıyım maydanoz, yeterince baharat ve alabildiğince un ilavesi ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
 
Margarin yağı ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
 
Orta ısılı 180 C dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Çoban Böreği | 
  | 
mihrican 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91581 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2013 
2,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr ıspanak
 
4 adet patates haşlanmış
 
3/4 çay bardağı erimiş tereyağı
 
2 adet yumurta
 
75 gr kaşar rendesi
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz karabiber
 
 
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve hiç su ilave etmeden kendi bıraktıkları su ile hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayalım süzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba alalım içine haşlanmış patates rendesini,yumurtaları, erimiş tereyağı, tuz ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım fırın kabını yağlayıp galeta unu serperek ıspanaklı harcı fırın kabına alalım 200 derecelik ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim ve fırından alıp ılıtarak servis yapalım.
  
 | 
Çoban Böreği | 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141511 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
1,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı et suyu
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı kuru biberiye
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
2 çorba kaşığı un
 
50 gram taze kaşar peyniri
 
500 gram koyun kıyması
 
800 gram patates
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
 
Soğan ve havucu yemeklik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun. Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip tahta kaşıkla kıymayı ezerek hepsini 10 dakika kadar karıştırın. İçine unu, et suyunu, bezelyeyi, biberiyeyi, kekiği ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın.
 
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, ardından başka bir kaba aktarın. İçine tereyağ ve sütü ekleyerek patatesleri püre haline getirin. Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuz ekin. Bu arada suyunu çekmiş olan kıyma karışımına da bir tutam tuz atın.
 
Isıya dayanıklı cam oval tepsiye kıyma karışımını boca edin, ve üzerine patates püresini yayın. Önceden 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.
 
 
 
  
 | 
Çoban Böreği | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156773 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021 
392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dana kıyma
 
3 domates
 
3 yeşil biber
 
2 soğan
 
1+1/2 kiio patates
 
Maydanoz
 
Nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yağ
 
 
Soğan ince doğranır ve kıyma kavurulur. İçine domates, biber, maydanoz, tuz, nane ve karabiber atılarak karıştırılır. Derince bir kap içine dökülür. Bu arada patatesler püre yapılır. Kıymanın üstüne yayılır. Biraz yağ sürülür ve peynir rendesi yapılıp fırına verilir. Üstü iyice kızarınca servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |