Kısa URL: https://ml.md/lc47564
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,687 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.sakarya54.net
5 Kilogram Un
3 Litre Su
1 Yemek Kaşığı Pakmaya
Tatlı Kaşığı Tuz 2-3
Un, su ve tuz ile bir hamur hazırlanır. İçine pakmaya konur ve taşması için bekletilir. Taştıktan sonra ne kadar un katılacaksa ona göre un katılarak hamur çoğaltılır. Mayalanan hamur un katılarak çoğaltıldıktan sonra bir süre daha bekletilir ve hamur sulandırılır. Bu işleme bezeleme denir. Hamurlar bezelendikten sonra ekmek tahtası üzerinde beklemeye bırakılır. Diğer taraftan sac ateşe koyulur, üzeri yağlanır, kızdırılır. Sac iyice kızdıktan sonra, 1 kase ile hamur sacın üzerine dökülür. Dökülen hamurun ince olmasına dikkat edilir. Alt, üst pişirilir. Bu işlem hamur bitinceye kadar tekrarlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc154334
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2020
498 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Mayayı ılık suya karıştırıp aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletin.
Derin bir kaseye yumurtayı ve sütü alın.
Mayalı suyu da ekleyip güzelce çırpın.
Unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Homojen bir hale gelen hamurunuzu yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalandırın.
Pişirmeden önce yeniden karıştırdığınız hamuru kepçe yardımıyla tavaya ince ince döküp yayın.
Her iki tarafını da ikişer dakika pişirdiğiniz cizlemeleri geniş bir tabağa alın.
Dilediğiniz malzemeler eşliğinde soğutmadan servis edin.