| 
 
 
 | 
Cızlama | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157635 
Gönderme Tarihi: 07.May.2021 
559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
2 yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz(tepeleme)
 
1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
 
 
Sütü yumurtayı ve tuzuz çırpma teli ile bir güzel çırpıyoruz.
 
İçine elenmiş olan unu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
 
Bir kepçe yardımı ile az yağlanmış bir tavada altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
Not: Arzuya göre tuz yerine şeker ilave edilerek de yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Cizleme | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102357 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014 
2,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr un
 
1 tatlı kaşiğı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı maya
 
4 su bardağı süt
 
100 gr kızartma yağı
 
 
Yağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp cıvık bir hamur elde edin tavayı ısıtıp hamurdan yarım kepçe alarak tavaya döküp yayın ve hamuru tek taraftan pişirip pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste dizin sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Cızlama | 
  | 
revan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74400 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
Aldığı kadar un
 
 
Hamurun hazırlamak için ılık sütün içine mayayı, şekeri, tuzu ekleyip 15 dakika kadar bekletin. Üzerine eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Unu da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru da 10 dakika dinlendirin. Daha sonra parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp ısınmış tavada iki yüzünü de pişirip kahvaltıda ya da beş çayında istediğiniz zaman sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
Cızlama | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46781 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 gr. beyaz peynir
 
Maydanoz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 kaşık tereyağı
 
 
Mayaya, tuzu, şekeri katıp bir su bardağı ılık su koyarak iyice eziniz. 5-10 dakika mayalanması için bekleyiniz. Bir tencereye unu, ortasına bu mayayı koyup tekrar 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş dökerek elle çarpa çarpa çok yumuşak bir hamur yapınız. Kapak örtüp mayalanmaya bırakınız. Hacminin iki misli kabarınca hamuru tekrar bir iki çırpınız. Teflon tavanıza çok az yağ sürüp bu hamurdan bir kepçe döküp tavayı sallayarak her tarafa hamuru yayınız. Altı hafif pembeleşip hamur da sertleşince öbür yüzünü çevirin, öbür yüz de pembeleşince hamuru düz bir yere ters çeviriniz. Hemen sıcakken peynirli veya kıymalı iç koyup rulo şeklinde sarıp servis tabağına diziniz. Hamur bitinceye kadar işleme devam ediniz. Sıcak ikram ediniz.
  
 | 
Cızlama | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11111 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2007 
20,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
2 yumurta 
 
Tuz 
 
 
Hepsi bir kapta karıştırıp sıvı hale getirin. Fincanla yanmayan tavaya dökülüp alt üst yapıp pişirilir.
 
İçine kıyma, peynir konulabilir rulo yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |