|
Civciv Patates Püresi |
|
tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71525
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
4,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 adet havuç
1 kase karalahana rendesi
1 bağ maydanoz
10-12 adet bütün karabiber
Patatesleri düdüklü tencerede 20-25 dk haşlayıp soğumaya bırakınız.Daha sonra patatesleri derin bir kaseye boşaltınız ve elinize eldiven giyip patatesleri yoğurunuz.İsteğe göre sarımsak da ekleyebilirsiniz.Civcivler için yoğurduğunuz patateslerden bir küçük bir büyük top yapınız,üst üste koyup havuçları yıldız şeklinde kesip ayaklarını,gagasını yapınız.tüm karabiberlerden göz yapıp karalahana rendeleriyle de renklendirebilirsiniz.
|
Patatesli Civcivler |
|
kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc101925
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2014
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet haşlanmış patates
100 gram süzme peyniri
100 gram burgu peyniri
1 diş sarımsak
50 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Çörekotu
Havuç dilimleri
Öncelikle mutfak robotunun içine rendelenmiş sarımsağı ve tereyağını yerleştirip çırpın. İçine süzme peyniri, haşlanmış patatesi, lor peyniri ve burgu peynirini ekleyip yumuşak beyaz bir peynir karışımı elde edin. Elinizle şekiller yapın, bu çocuklar için çok eğlenceli bir sunum nasıl isterlerse elinizden geldiğince benzetmeye çalışın. Ya da bırakın çocuklarınız bu peynir karışımına kendi istedikleri şekilleri verip afiyetle yesinler.
|
Civcivli Salata |
|
korel
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc41831
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2009
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 LOP PİŞMİŞ YUMURTA (KATI PİŞMİŞ)
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VEYA SIVI YAĞ (YUMURTALAR İÇİN)
6 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ)
3/4 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI VEYA SIVI YAĞ (PÜRE İÇİN)
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
5-6 KORNİŞON TURŞU
1 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ)
14-15 SİYAH ZEYTİN
8-10 KARANFİL
1 LİMONKABUĞU
1 DEMET DEREOTU
TUZ
Lop pişmiş (katı) yumurtaların üst ve alt kısmını hafifçe düz keserek çıkaralım. Yumurtaların sarılarım çıkarıp bir kaba alalım. İçine peyniri, tuzu, zeytinyağını ekleyip ezerek karıştıralım. Yumurta sarısını yumurtaların boşluklarına dolduralım. Yumurtaların üzerlerine yarıdan kesilmiş domateslerin arka kısmını kapak gibi kapatarak yumurtaların mantar şekli almalarını sağlayalım. Domateslerin diğer yarılarının iç kısmını oyarak çıkaralım. Domatesin kenarlarını zigzaglı bir şekilde keselim. Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyip içine zeytinyağı, limonsuyunu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Patates püresini, domateslerin göbek kısımlarına küçük yuvarlaklar yapıp tepelem doldurup üzerine kornişon turşu dilimleri yerleştire lim. Kalan patates püresinden yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Aynı püreden ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek büyük yuvarlak parçanın uç kısmı na yapıştıralım. Küçük yuvarlağın iki tarafına ka ranfil batırarak civciv şekli verdiğimiz püreye göz yapalım. Limon kabuklarını kanat şeklinde keserek civcivin yan taraflarına sıkıştıralım. Domates ka buklarım üçgen keserek civcivlere gaga yapalım Servis tabağına dekoratif şekilde mantar şeklindeki yumurtaları, püre dolu domatesle sepetlerini püre den yapılmış civcivleri dereotunu haşlanmış havuç dilimlerini yerleştirip servis yapalım.
|
Patates Civcivler |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117276
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2016
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
2 litre su
1 çorba kasıgı tuz
1 adet havuç
Yarım demet maydonoz
1 çay kasıgı çörek otu
4 kaşık eritilmiş margarin
Patatesler suda 25 dakika haşlanır. Haşlanan patetesler püre haline getirilir, pürenin içine eritilmiş margarin koyulur, tuz koyulur. Pürelerden civcivlerin başı için bit yuvarlak elde edilir, daha sonra altı için basından daha buyuk bir yuvarlak elde edilir, üst üste koyulur, çörekotundan göz, havuçtan burun, maydonozdan ise kanat yapılır ve sunuma hazır hale getirilir.
|
Patatesten Civciv |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87819
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patates
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Çörek otu, havuç çubukları, yeşillik
Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeleyin. Sonra rendelenmiş peynir ve tereyağıyla karıştırıp yoğurun. İçine tuzunu, karabiberini ekleyip iki boyda yuvarlak köfteler yapın. Civciv şekli vermek için topları üst üste yerleştirin ve çörek otu, havuç ve yeşilliklerle süsleyin. Servis tabağına dizerek ikram edin. Çocuklarınız da bayılacak bu görüntüye.
|
CİVCİVLER |
|
YEŞİM
Aşçı
Kayıt: 22.06.2006
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16827
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış patatesin içine tuz, zeytinyağı, limon suyu ekleyip yoğuruyoruz. 1 havucu çok ince jülyen doğruyoruz. boyun ve gaga olacak şekilde.... kuş üzümünden gözlerini, maydanozdan kuyruğunu oluşturuyoruz.
|
Patatesli Civcivler |
|
hanende
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94270
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patates
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Çörekotu ve havuç
Patates püresi için patatesleri haşlıyoruz. Haşlanmış patatesleri rendeleyip tencereye koyuyoruz. Süt, tereyağı, tuz ve karabiber koyup püre olana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Elinizle iki boy top yapıp üst üste yerleştirin ve çörek otu ile gözlerini, havuç çubuklarıyla da gagasını yapıp civcivleri hazırlayın. Servis tabağına dizin.
|
Civciv Ailesi Salatası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc120725
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2016
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 adet yumurta
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Havuç
Maydanoz
1-2 adet zeytin
Patates, haşlayıp, ezin. Sıcakken içine tereyağı ve tuzu katıp yoğurun. Biraz karabiber ekleyebilirsiniz. Dolaba kaldırın. Yumurtaları kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan yumurtaları, ince uçlu bir bıçakla orta kısmından zigzag şeklinde kesin ve dikkatlice ayırın. Sarılarını çıkarın. Ezilmiş patatesi dolaptan alın. Patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, her yumurta parçasının içine koyun. Cevizden bir boy küçük parçalar alıp onu da diğer parçanın üzerine koyup civcivlerin kafasını oluşturun. Havuçtan burun ve ibiklerini yapın. Zeytinden de küçük küçük kesip gözler yapın. Anne tavuk için, patatesten bir küçük bir büyük top alın. Alttaki topa oval şekil verin, hafif yassılatın. Havuç rendesine bulayın. Onunda ibik ve gagasını yapın. Aralarına maydanoz dalları yerleştirin. Servis edin.
|
Patetes Püreli Civciv |
|
Hacı Hasan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc134082
Gönderme Tarihi: 14.May.2018
1,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patetes
Karabiber
Çörekotu
Havuç
Haşlanmış, rendelenmiş patateslerin üzerine yoğurt, tuz, yağ, limon suyunu koyup yoğuruyoruz. 2 top yapıyoruz. Maydonozdan ayakları tabağa yerleştiriyoruz. Maydonozların üzerine topları üst üste yerleştiriyoruz. Sonra gözlerini çörekotu, ibiğine ve gagasına havuç koyuyoruz.
|
|