Çerezli karışım:
75 g margarin
4 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı tuzsuz badem
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Tart Un
1 yumurta
125 g margarin
3 yemek kaşığı su
Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın. Margarin, bal, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencerede eritin. Üzerine badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Tarifine göre hazırladığınız krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın.
Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın. Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar 10-15 dakika daha pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc132200
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tuzsuz badem
1 paket tart un
2 adet yumurta
100 gr yumuşak sana margarin
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
75 gr margarin
4 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün. Tart unu yumurta ve margarin ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin.
Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Margarin, bal ve toz şekeri bir tencerede eritin. Üzerine şekerli vanilin, badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın.
Fırından çıkardığınız tartı bekletmeden üzerine çerezli karışımı yayın. Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Soğutup kalan krem şanti ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.