|
|
Çıtır Poğaça |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92794
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
2,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Canan ŞENOL
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI AYRILIR)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1/2 SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞI VEYA MARGARİN
5,6 -6 SU BARDAĞI UN
200 GR BEYAZ PEYNİR VEYA ÇÖKELEK
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
Erimiş yağı, sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozunu, yumurtaları iyice çırpın. Unu ve tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. İç kısmını oydurarak içine peynirli, maydanozlu harcı doldurun. Ağız kısmını büzerek kapatın. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla artı şeklinde bir çizik yapın. Isıtılmış 190 derece ısılı fırında pem-beleşene kadar pişirip fırından çıkarın.
|
Çıtır Poğaça |
|
bozayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc155977
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
Biraz tuz
İçi için:
250 gr. peynir (isterseniz patates, ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
Galeta unu
Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 12.05.2022
|
|
Çıtır Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|