| 
 
 
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185505 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025 
14 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Haşlanmış patatesleri ezip içine kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Elinizle küçük toplar yapın.
 
Önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
 
Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
 
Fazla yağını almak için havlu kâğıda çıkarın ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184769 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane orta boy haşlanmış patates
 
Çeyrek demet maydanoz
 
1 tane küçük ince ince doğranmış kuru soğan
 
3 dal yeşil soğan yeşil kısmı (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
1 talı kaşığı pul biber
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
Kızartmak için ;
 
Yeterince sıvı yağ
 
 
Öncelikle haşlamış olduğumuz patateslerimizi hiç topak kalmadan ezelim, tuzumuzu ve diğer malzemelerimizi karıştırıp güzelce yoğuralım.
 
Daha sonra elimizi yağlayıp istediğimiz büyüklükte yuvarlayalım.
 
Tavamıza yeterince yağımızı koyup kızgın yağda toplarımızı birbirinden uzaklıkta koyalım ki yumuşak olduğu için birbirine yapışmasın.
 
Harlı ateşte kızartalım, toplarımız kabuk tutunca zarar vermeden arkalı önlü kızartalım, sıcak sıcak servis edelimki bekleyince yumuşadığı için ketçap ve mayonezle harika oluyor.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163527 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2022 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesli Harç İçin:
 
500 gram haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
1 su bardağı ekmek kırıntısı
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Ortası İçin:
 
100 gram küçük küp doğranmış kaşar peyniri
 
Panelemek İçin:
 
1 su bardağı un
 
2 adet çırpılmış yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
Kızartmak İçin:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Patatesli harç için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan 1 adet ceviz büyüklüğünde beze koparıp avucunuzda açın. Ortasına kaşar peynirinden yerleştirin. Açılmaması için birleşme yerlerine parmaklarınızla bastırın ve avucunuzda yuvarlayın. Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın. Panelemek için sırasıyla una, yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
sosyal 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.06.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151203 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020 
731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 adet yumurta
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin.
 
Tereyağı, kaşar peyniri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurun.
 
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
 
Yumurtaları da bir kasede çırpın.
 
Patates toplarını ilk olarak yumurtaya ardından galeta unu bulayıp kızartın.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Çıtır Patates Topları | 
  | 
meryem leman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.03.2019 
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141003 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2019 
940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 adet patates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
½ su bardağı kaşar peyniri
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı ince çekilmiş mısır gevreği
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Patates toplarını önce yumurtaya ardından çekilmiş mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
seval'in 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134317 
Gönderme Tarihi: 24.May.2018 
1,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
3-4 adet patates
 
Salam sosis
 
Turşu
 
Peynir
 
 
Haşlanmış patatesler rendelenir.
 
Turşu ve salam sosisler küp küp kesilir.
 
Peynir rendelenir.
 
Bir adet yumurta katılır.
 
Güzelce yoğuralarak patates topları yapılır.
 
Önce una bulanıp sonra yumurtaya en sonra galete unu veya cips kırığı ekmek kırığına bulanıp yağda kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
fatma hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2009 
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80812 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012 
2,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gram kaşar peyniri
 
Tuz, karabiber
 
1 yumurta
 
5 çorba kaşığı tel şehriye
 
1 yumurta akı 
 
 
Öncelikle patatesleri haşlayıp rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş peynir ve tereyağı ile karıştırıp yoğurun. İçine unu da ekleyip iri köfteler yapın. Diğer taraftan yumurta akını çırpın ve hazırladığınız köfteleri önce yumurta akına sonrada tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
 
 
Not: Bu patatesi tavuk ya da kırmız etin yanından ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Patates Topları | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64919 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
200 gramtel kadayıf
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
Kızartma için sıvı yağı
 
 
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Çatalla ezin. İçine tereyağı, tuz, karabiber koyup karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak top şekli verin. Elinizle didiklediğiniz tel kadayıfa bu topları bulayın. Yağı kızdırın ve kızgın yağda 5 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 12.08.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 |