Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çıtır Patates Kızartması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çıtır Patates Kızartması

L.L
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150806
Gönderme Tarihi: 27.May.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram patates
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Patatesleri soyup incecik doğrayın.
Bir kaseye soğuk su doldurup içine sirke ilave edin.
Patatesleri bu suda yarım saat kadar bekletin.
Ardından patatesleri bol suyla yıkayıp maden suyuna koyun.
Birkaç dakika maden suyunda beklettiğiniz patatesleri süzüp kurulayın.
Sıvı yağı kızdırıp patatesleri yağa aktarın.
Kapağı açık halde altın rengi olana kadar kızarttığınız patatesleri kevgirle alıp kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Yağı süzülen patatesleri tuzlayıp tabağa alın. Kızarmış patatesiniz hazır.



Çıtır Patates Kızartması

türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc153279
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2020
300 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Tuz

Patatesleri soyup güzelce yıkayın.
İyice kurulayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice harmanlayın.
Ardından kızgın yağa atın.
Ara sıra karıştırarak kızartın.



Çıtır Patates Kızartması

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159118
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
1,051 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Patatesler soyulur, doğranır bir tencereye alınır, üzerine su eklenerek 15 dakika haşlanır.
Haşlanan patatesler suyundan alınır, ezilerek püre haline getirilir.
Üzerine tuz, kabartma tozu, şeker ve nişasta eklenerek hamur gibi yoğurulur.
Patates hamuru nişasta serili zeminde oklava ile 4 mm. kalınlığında açılır, bıçakla baklava şeklinde kesilir.
Kesilen parçalar kızdırılmış sıvı yağda altın renginde kızartılır.

Not: İstenirse patates hamuruna; sarımsak rendesi, kırmızı biber, kimyon, kekik, karabiber gibi baharatlar da katılabilir.



Çıtır Patates Kızartması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169007
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet patates (boyutuna göre)
Sosu için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Tuz
Toz kırmızıbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım.
Kaynayan suyumuzda 6-7 dakika pişirelim.
Sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım.
Patateslerimizi hazırladığımız sosa koyalım.
Kızgın yağda kızartalım.



Çıtır Patates Kızartması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170286
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı




Orta boy 5 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın.
O dilimleri de ince uzun kesin.
Bir kabın içinde tuz, toz biber ve unu karıştırın.
Ardından patates dilimlerini iyice kurutun.
Bu un karışımının içine patatesleri atın.
Sonra çıkartıp kızgın yağa koyun.
Ardından yağ çeken bir kağıdı tabağınıza koyun.
Üzerine patatesleri bırakın.



Çıtır Patates Kızartması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172852
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi

Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
Dilimlenmiş patatesleri bir kaseye koyun ve üzerine mısır nişastası, un, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin. Tüm patates dilimlerinin malzemelerle kaplanmasını sağlayın.
Geniş bir tavaya sıvı yağı ve 1 kaşık elma sirkesini ekleyin..
Patates dilimlerini tavaya dikkatlice yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
Kızarmış patatesleri bir kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını alın.
Sıcak servis yapın.

Not: Elma sirkesi sayesinde yapacağınız patates kızartması çıtır çıtır olacaktır.



Çıtır Patates Kızartması

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180021
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı mısır nişastası (çıtır olmasını sağlar)
Bolca ayçiçek yağı (kızartmak için)
Tuz (servis için)
İsteğe göre baharatlar (kekik, pul biber, karabiber)

Patatesleri soyun ve ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Eşit boyutlarda doğramak, patateslerin aynı oranda pişmesi için önemlidir.
Doğradığınız patatesleri soğuk su dolu bir kaba alın ve 10 dakika bekletin. Bu adım, fazla nişastayı çıkararak patateslerin daha çıtır olmasını sağlar.
Süre dolunca patatesleri sudan çıkarın, iyice kurulayın ve mısır nişastası ile harmanlayın. Bu, dışının ekstra çıtır olmasına yardımcı olacak.
Bir tencerede yağı ısıtın. Patatesleri iki aşamada kızartmak çıtırlık için önemli bir püf noktasıdır.
Yağın sıcaklığı 150-160°C olmalı. Patatesleri ilk kızartmada hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kızartın ve yağdan alın. Bu aşamada patateslerin rengi fazla değişmeyecektir.
İlk kızartmadan sonra patatesleri kağıt havlu üzerine alıp birkaç dakika dinlendirin.
Yağı tekrar ısıtın ve bu sefer 180-190°C sıcaklığa getirin. Patatesleri ikinci kez, altın sarısı ve çıtır olana kadar kızartın. Bu aşama yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.
Kızarttığınız patatesleri yağdan çıkarıp fazla yağını süzün ve hemen tuz serpin. İsteğe bağlı olarak baharatlarla tatlandırabilirsiniz.






Çıtır Patates Kızartması Tarifleri Kırmızı Lahana Tarifleri



(7 adet Çıtır Patates Kızartması 13,160 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort