|
|
Çıtır Mantı |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89407
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
3,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
Filiz Gür
1 Adet Yufka
150 g Yağsız Dana Kıyma
1 Adet Soğan (çok ince kıyım)
1 Tatlı Kaşığı Ezilmiş Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Diş Sarımsak
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Soğan
Sos İçin:
1 Adet Domates (Kabuğu soyulmuş)
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
Yufkayı serip 3 parmak eninde şeritler halinde keselim. Şerit haline gelen yufkaları 3 parmak genişliğinde, kare olacak şekilde tekrar keselim. Soğan ve kıymayı, tuz ve karabiber ilave ederek iyice yoğuralım. Yoğrulan kıymadan 1 çay kaşığı kadar kıyma harcı alalım ve kare şeklini verdiğimiz yufkanın üzerine yerleştirelim. Köşeleri birbirine gelecek şekilde katlayalım ve küçük bohçalar oluşturalım. Taze soğanı dikine ince şeritler halinde keselim, 1 dakika kadar kaynayan suda tutalım ve ardından soğuk sudan geçirelim. İnçe şeritler halindeki soğanlar ile mantı bohçamızı bağlayalım. Bir tencere içine kızartma yağını alalım ve orta ateşte kızdıralım. Kızan yağımızın içine mantıları alalım ve kızartalım. Yoğurdun içine sarımsak ilave edelim. Küçük sos tenceresinde; zeytinyağı, domates, pul biber ile domates sosunu yapalım. Son olarak mantıları tabağa dizerek yoğuralım ve sos ile servis edelim.
|
Çıtır Mantı |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89406
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
Lamiser Akcan
1 Adet Yufka
150 g Kıyma
1/2 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Diş Sarımsak
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
Soğanı kıymanın içerisine rendeleyelim, karabiber ve tuz ekledikten sonra, sermiş olduğumuz yufkanın içine yerleştirelim. Sıkı sıkı sararak ince bir rulo yapalım ve 2 parmak genişliğinde keselim. Üzerini hafif sıvıyağla yağlayalım. Kesilen parçaları fırın tepsisine dizelim. Fırında pişen mantımızın domates sosu için hazırlık yapalım.
Domatesleri X şeklinde çizelim. Tencerenin içine sıcak su koyup, kaynayınca domatesleri ekleyelim. 15-20 saniye sonra domatesleri soğuk suya çıkaralım ve kabuklarını soyalım (Bu şekilde kabukları çabucak soyulacaktır). Kabuğu soyulan domatesleri ufak parçalara bölüp daha rahat pişirmek için blendırdan geçirelim. Oluşan domates sosunu altı geniş büyükçe bir tencerede, tahta kaşık yardımıyla olabildiğince çok karıştırarak pişirelim. Göz göz kaynayınca tuzunu ekleyelim.
Domates sosunu tabağın altına dökelim, kızaran hamurları üzerine yerleştirelim. Tabağın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma gezdirelim ve servis yapalım.
|
|
Çıtır Mantı Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|