| 
 
 
 | 
Çıtır Mantı | 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141687 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı su
 
İç harcı için:
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Domates sosu için:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yoğurt sos için:
 
Yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Kızartmak için:
 
Zeytinyağı
 
 
Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
 
İç harcı için kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın.
 
Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın.
 
Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Mantı | 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141688 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Mantı hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
1 orta boy yumurta
 
Bir tutam tuz
 
İç harcı için:
 
350 gram dana kıyma
 
1 orta boy kuru soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için
 
1 kase süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı nane
 
 
Geniş bir kaba aldığınız unun üzerine su, yumurta ve tuz ekleyip kıvama gelene kadar yoğurun. Homojen kıvama gelen hamuru dilediğiniz büyüklüklerde bezelere bölün.  Mantı yapımına başlamadan önce bezeleri 5-10 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz bezeleri ince bir kat halinde açarak istediğiniz büyüklükte, kare şekillerde kesin. 
 
İç harcı için soğanları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Rengi değişen soğanların üzerine kıymalarınızı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymalar da pişince tuz ve karabiberi de ilave edip harcın altını kapatıp soğumaya bırakın. İç harcınızı hazırlarken damak tadınıza göre baharat eklemeleri yapabilirsiniz.
 
Kestiğiniz karelere kıymalı iç harcı eşit bir şekilde koyun. Hamurları dilediğiniz şekillerde kapatın. Geniş bir tavayı yağladıktan sonra hazırladığınız mantıları tavaya yerleştirin. Orta ateşte mantıları altın rengine gelene kadar kızartın. Bir tarafı kızaran mantıları bir tabak yardımıyla çevirerek diğer tarafını da kızartın. Çıtır çıtır mantılarınız hazır. (İsterseniz aynı hamur ve kıymalı harç tarifiyle klasik mantı da yapabilirsiniz.)
 
Sosu için rendelediğiniz sarımsakla süzme yoğurdu bir kapta homojen hale gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine domates salçasını, pul biberi ve naneyi ilave ederek ocaktan alın. Çıtır mantınız servise hazır. Sunum için derin bir tabağa aldığınız mantılarınızın üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin. En son ise üzerine salçalı ve tereyağlı sosunuzu gezdirerek lezzeti pekiştirin.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Mantı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179033 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2024 
466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı su (gerektikçe ekleyebilirsiniz)
 
300 gram kıyma
 
1 orta boy soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Unu geniş bir karıştırma kabına alın.
 
Ortasını havuz gibi açın ve yumurtayı, tuzu ekleyin.
 
Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
 
Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika dinlendirin.
 
Soğanı rendeleyin ve kıyma ile karıştırın.
 
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iyice yoğurun.
 
Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zeminde ince olacak şekilde açın. Açılan hamuru kareler halinde kesin (yaklaşık 5x5 cm). Her bir hamur karesinin ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç harç koyun. Hamurun köşelerini ortada birleştirerek mantı şeklinde kapatın.
 
Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Hazırladığınız mantıları altın rengi alana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
 
Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Tuz ekleyerek karıştırın.
 
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Pul biberi ekleyin ve ocaktan alın.
 
Kızaran mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. En son olarak salçalı sosu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Mantı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181774 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2025 
125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur için:
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç harcı için:
 
250 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Geniş bir kapta un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin.
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
 
Hamuru unlanmış tezgâhta ince bir şekilde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Her karenin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup üçgen veya bohça şeklinde kapatın.
 
Tavaya bol sıvı yağ koyup kızdırın. Mantıları altın sarısı olana kadar kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
 
Yoğurdu rendelediğiniz sarımsakla karıştırın. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı toz biber ekleyin.
 
Kızarmış mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağını gezdirin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |