| 
 
 
 | 
Çıtır Kabak Kızartma | 
  | 
yumak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140884 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019 
720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 adet kabak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 bardak sıvı yağ
 
Unlu karışım için:
 
1 fincan un
 
1 tane yumurta akı
 
1 tutam tuz
 
1,5 su bardağı süt
 
 
Kabaklar ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yavaşça kar haline getirilmiş yumurta akını ekleyin. Kabağı 1 santimetre eninde dilimler halinde kesin. Dilimlerin üzerine tuz ve karabiber ekin. Unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak Kızartması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145183 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019 
904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
125 gram un
 
2,5 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Pul biber
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Kabakları yıkayıp halka halka doğrayın.
 
Üzerine sütü döküp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
 
Kabakları sütten alın.
 
Sütün içine yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ilave edin.
 
Güzelce çırparak kıvamlı bir hamur elde edin.
 
Yağı derin bir tavada kızdırın.
 
Kabakları hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.
 
İçine nane ve sarımsak eklenmiş yoğurtla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157753 
Gönderme Tarihi: 18.May.2021 
551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kabak
 
1 su bardağı un
 
1,5 paket çıtır pane harcı
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 su bardağı kızartma yağı
 
1 paket kabartma tozu
 
 
Kabakları yıkayıp soyalım. Ardından yuvarlak formda doğrayalım.
 
Bir poşet içerisine kabartma tozu, karabiber ve tuz koyalım.
 
Doğramış olduğunuz kabakları buzdolabı poşeti içerisinde sallayarak una bulayalım.
 
Una buladığınız kabakları 1 saat kadar buzdolabından bekletelim.
 
Tavada yağı kızdıralım. Bir kap içerisinde yumurtaları kırıp çırpalım.
 
Buzdolabından aldığımız kabakları ilk olarak yumurtaya ardından pane harcına bulayıp kızartalım. Fazla yağını süzüp yiyelim.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162910 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2022 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
1 şişe soda
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
2 adet kabağı iyice yıkıyoruz. Kabuklarını ben soydum soymadan da yapabilirsiniz doğrayabildiğimiz kadar ince doğruyoruz.
 
Sonra bir peçetenin arasına alıp iyice kurutuyoruz. İyice kuruması lazım. Kuruduğuna emin olduğumuzda kızartmaya hazır demektir.
 
Bir kasede bir bardak una bir şişe sodanın 5/1 kalana kadar döküp tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz.
 
Tuz da ekleyerek boza kıvamına getiriyoruz.
 
Kabakları bu karışıma batırarak kızgın tavada bol yağda kızartıyoruz.
 
Soğuduktan sonra da çıtırlığını kaybetmiyor en güzel yanı da bu.
 
İsterseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163999 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kabak
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sade soda
 
Tuz (kendinize göre)
 
Sosu İçin:
 
1 çay bardağı suyu süzülmüş yoğurt
 
1 salatalık
 
Nane
 
Tuz
 
 
Kabaklar iyice yıkanır ve kabukları soyulmadan ince ince yuvarlak doğranır. Ortadan ikiye bölüp uzun da kesebilirsiniz. Aynı işlemi robot kullanarak yapabilirsiniz. Sonra çukur bir kasede un, soda ve tuz karıştırılır.
 
Önceden ısıtılmış tavaya yağ konur, kızdığından emin olduğumuz yağa dilimlenmiş kabaklar karışıma bulanarak tavaya aralıklı olarak dizilir. Her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.
 
Süzme yoğurda salatalık rendelenir, nane ve tuz eklenip karıştırılır. Kızartmanın yanına minik bir tabakta davet edilir. Kabaklar bu sosa batırılarak yenir.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak Kızartması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184109 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2025 
97 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy kabak
 
1 yumurta
 
Yarım çay bardağı süt (isteğe bağlı, daha pürüzsüz harç için)
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım su bardağı mısır unu (ekstra çıtırlık için)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Kabakları iyice yıkayın, dilerseniz kabuğunu soymadan halka ya da uzun ince şeritler halinde doğrayın. Kağıt havluyla fazla nemini alın ki çıtır kıvam elde edilsin.
 
Bir kapta yumurta, süt, un, mısır unu, tuz ve karabiberi pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Boza kıvamında bir harç olmalı.
 
Genişçe bir tavaya yağı koyun ve iyice kızdırın. Kabak dilimlerini harca bulayıp yağa bırakın. Altın sarısı renk alana kadar her iki tarafını da kızartın.
 
Kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
 
 
  
 | 
Çıtır Kabak | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184301 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy kabak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1/2 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu (veya mısır unu)
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
İsteğe Bağlı Yoğurtlu Dip Sos için:
 
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Birkaç dal ince kıyılmış dereotu veya nane
 
Tuz
 
 
Kabakları iyice yıkayın, uçlarını kesin ve isteğe göre soyun. Kalın halka ya da uzun çubuklar (jülyen) halinde doğrayın. Kâğıt havluyla iyice kurulayın.
 
Bir kaba un, diğerine çırpılmış yumurta, üçüncüsüne galeta unu koyun.
 
(Galeta ununa istersen rendelenmiş parmesan veya baharat ekleyebilirsin.)
 
Kabakları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayarak kaplayın. Her tarafının kaplandığından emin olun.
 
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Kabakları altın sarısı renge ulaşana kadar orta ateşte kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıt üzerine alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |