|
Çıtır Çıtır Patates Topları |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64919
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gramtel kadayıf
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartma için sıvı yağı
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Çatalla ezin. İçine tereyağı, tuz, karabiber koyup karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak top şekli verin. Elinizle didiklediğiniz tel kadayıfa bu topları bulayın. Yağı kızdırın ve kızgın yağda 5 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Çıtır Patates Topları |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80812
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 yumurta
5 çorba kaşığı tel şehriye
1 yumurta akı
Öncelikle patatesleri haşlayıp rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş peynir ve tereyağı ile karıştırıp yoğurun. İçine unu da ekleyip iri köfteler yapın. Diğer taraftan yumurta akını çırpın ve hazırladığınız köfteleri önce yumurta akına sonrada tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
Not: Bu patatesi tavuk ya da kırmız etin yanından ikram edebilirsiniz.
|
Çıtır Patates Topları |
|
seval'in
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc134317
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
972 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3-4 adet patates
Salam sosis
Turşu
Peynir
Haşlanmış patatesler rendelenir.
Turşu ve salam sosisler küp küp kesilir.
Peynir rendelenir.
Bir adet yumurta katılır.
Güzelce yoğuralarak patates topları yapılır.
Önce una bulanıp sonra yumurtaya en sonra galete unu veya cips kırığı ekmek kırığına bulanıp yağda kızartılır.
|
Peynirli Çıtır Patates Topları |
|
meryem leman
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc141003
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2019
822 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş mısır gevreği
Tuz
Karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Tereyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Patates toplarını önce yumurtaya ardından çekilmiş mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Çıtır Patates Topları |
|
sosyal
Aşçı
Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151203
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
585 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin.
Tereyağı, kaşar peyniri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Yumurtaları da bir kasede çırpın.
Patates toplarını ilk olarak yumurtaya ardından galeta unu bulayıp kızartın.
Sıcak servis yapın.
|
Çıtır Patates Topları |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163527
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesli Harç İçin:
500 gram haşlanmış patates
1 adet soğan
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Ortası İçin:
100 gram küçük küp doğranmış kaşar peyniri
Panelemek İçin:
1 su bardağı un
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin:
Ayçiçeği yağı
Patatesli harç için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan 1 adet ceviz büyüklüğünde beze koparıp avucunuzda açın. Ortasına kaşar peynirinden yerleştirin. Açılmaması için birleşme yerlerine parmaklarınızla bastırın ve avucunuzda yuvarlayın. Kalan harcı da aynı şekilde hazırlayın. Panelemek için sırasıyla una, yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
|
|