Kısa URL: https://ml.md/lc104010
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
3 kaşık tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz
1demet çireş otu
Çireş otlarını ayıklayıp. İki parmak kalınlığında doğrayarak yıkayın. Üzerine çıkacak kadar su ile 10 dk haşlayın. Bulguru ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayın. Pilav piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine erimiş tereyağı gezdirerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc91198
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2013
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kase doğranmış çiriş otu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tereyağını tencereye alıp doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış kırmızı biberi ve salçayı ilave edin. Küp küp doğranmış patatesi ilave edin. Yıkanmış bulguru ve doğranmış çiriş otunu da ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Et suyu, tuz ve karabiberi de ilave edip pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Fotoğraf "kürdan" tarafından gönderildi. 11.03.2017